ABD'de Başkanlık seçimlerinde sıcak bir gelişme daha yaşandı. Seçmenler 3 Kasım'da sandığa giderken, uzun süren bir oy sayım maratonunun ardından seçimin kazananı Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden olmuştu.

Biden, 270 Seçiçi Kurul delegesine ulaşarak zaferi garantilese de, yarışın yakın geçtiği birkaç eyalette sayım işlemi devam ediyor. O eyaletlerden Arizona'da sonuçlar netleşti.

DELEGE SAYISI 290'A ULAŞTI

CNN International'ın Edison araştırma şirketinin verilerine dayandırdığı haberine göre Arizona'da da kazanan Joe Biden oldu. Böylelikle Biden, delege sayısını 290'a yükseltirken Trump ise 217'de kaldı.

GERİYE İKİ EYALET KALDI

Biden'ın zaferiyle Trump, kazanmaya kesin gözüyle baktığı bir eyalette daha hüsran yaşadı. Biden'ın Arizona'yı alması Demokrat Parti açısından da büyük bir başarı olarak görülüyor. Zira Biden, 70 yıl aradan sonra Arizona'da kazanan ilk Demokrat lider olarak dikkat çekiyor.

Trump hileli olarak nitelediği seçim sonuçları için itirazlarda bulunsa da, sayım işleminin sürdüğü iki eyalet kaldı. O eyaletler North Carolina ve Georgia. 16 delegeli Georgia'da az farkla Biden, 15 delegeli North Carolina'da ise Trump önde görünüyor.

[old_news_related_template title="Biden'ın kabinesi şekilleniyor: ABD'yi kadınlar yönetecek" desc="ABD'nin seçilmiş yeni Başkanı Joe Biden, ülkenin ilk kadın ve siyahi Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ardından kabinede de kadınlara önemli görevler vermeye hazırlanıyor. Buna göre Dışişleri Bakanı, Hazine Bakanı, Savunma Bakanı ve Adalet Bakanı gibi üst düzey kadrolara kadınlar damga vuracak. Bu görevler için ise bazı isimler şimdiden öne çıkıyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/10/iecrop/biden-kabineee_16_9_1604991939.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bidenin-kabinesi-sekilleniyor-abdyi-kadinlar-yonetecek-6118952/"]

 

[old_news_related_template title="ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın Türkiye ile yaşadığı gerilimler" desc="ABD'de uzun soluklu bir seçim maratonunun ardından kazanan Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden oldu. Biden, 59. Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump'ı geride bırakmayı başardı. İşte Biden'ın sözde Ermeni soykırımını kabul etme sözü vermesinden, muhalefete destek verme çıkışına kadar olan Türkiye'yle ilişkileri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/07/iecrop/biden-depo2_16_9_1604768663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdnin-yeni-baskani-joe-bidenin-turkiye-ile-yasadigi-gerilimler-6115875/"]