Kırgızistan'da seçim sonuçları protestoları sürerken Başbakan Kubatbek Boronov ve Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov´un istifa ettiği öğrenildi.

Seçim barajını aşamadığı belirtilen siyasi partilerin destekçilerinin organizasyonuyla bugün Cumabekov´un başkanlığında meclisin genel kurulu başkent Bişkek'te toplandı.

Çoğunluğun sağlandığı genel kurul toplantısında, Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ve Başbakan Kubatbek Boronov'un istifa mektupları gösterildi.

Öte yandan, meclis üyelerinin Meclis Başkanlığı görevine milletvekili Mıktıbek Abdıldayev'i ve geçici Başbakanlık görevine de Sadır Caparov'u seçtiği ifade edildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Kırgızistan'da 4 Ekim'de yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından seçim barajını geçemeyen parti üyeleri, seçim sonuçlarını protesto etmek için dün başkent Bişkek'teki Ala Too Meydanı'nda toplanmıştı. Gösterilerde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 590 kişinin yaralandığı açıklandı. (DHA)

[old_news_related_template title="Dışişleri'nden Kırgızistan açıklaması: Endişe duyuyoruz" desc="Dışişleri Bakanlığı Kırgızistan’da 4 Ekim tarihinde düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından meydana gelen olaylar hakkında açıklama yaptı. Bakanlık yaşanan gelişmelerden endişe duyulduğunu belirterek 'Bu gelişmelerin tırmanmasının önlenmesi ve seçimlere ilişkin görüş ve tutum farklılıklarının anayasal düzen içinde toplumsal uzlaşı ve sağduyu ile suhuletle çözüme bağlanması en halisane temennimizdir' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/06/iecrop/kirgizistan-iha_16_9_1601997550.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/disislerinden-kirgizistan-aciklamasi-endise-duyuyoruz-6069435/"]

[old_news_related_template title="Kırgızistan'da seçim kaosu" desc="Kırgızistan’da milletvekili seçimlerinin sonuçlarının iptali için yapılan gösterilerde olaylar büyüdü. Dün gece 122 kişinin yaralandığı açıklansa da hükümet bu sayıyı sabah saatlerinde güncelledi. Yapılan açıklamada 1 insanın gösterilerde yaşamını yitirdiği ve 590 insanın da yaralandığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/06/iecrop/kirgiz1-reuters_16_9_1601959823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kirgizistanda-secim-kaosu-122-yarali-6068312/"]