ABD'de 3 Kasım'daki Başkanlık seçimlerini kıyasıya bir yarış sonucunda Demokrat rakibi Joe Biden'a kaybeden mevcut Başkan Donald Trump, yenilgiyi kabul etmemekte ısrarcı.

Koltuğu bırakmaya hevesli olmayan Trump, aktif olarak kullandığı Twitter'dan seçimin hileli olduğuna dair paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Twitter'dan bir dizi mesaj paylaşan Trump, New York Times'ın 4 yıl önceki seçimlere kıyasla ABD genelinde kendisinin 10 milyon fazla oy aldığına ilişkin haberine gönderme yaptı.

'HİLE OLMADAN İMKAN YOKTU'

Trump, "Görevdeki bir Başkan'ın aldığı en yüksek rakamlarla Demokratların kazanmasının imkanı yoktu. Şimdi öğrendiğimiz yol dışında: Hileli seçim!" ifadelerini kullandı.

Yerel saatle saat 12.00'de Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi'nde bir basın toplantısı düzenleneceğini duyuran Trump, "Avukatlar bugün zafere giden açık yolla ilgili önemli bir toplantı düzenleyecek. Parçalar güzelce yerine oturuyor" dedi.

[old_news_related_template title="Biden'dan Trump'a koordinasyon çağrısı: Daha çok insan ölür" desc="ABD'nin seçilmiş yeni Başkanı Joe Biden, görev değişimiyle ilgili uyarılarda bulundu. Biden, Trump’ın devir teslimle ilgili yapılması gerekenleri engellemesinin ekonomi ve corona virüsü salgını çalışmalarını geciktirebileceğini, bunun da çok sayıda insanın hayatına mal olabileceğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/17/iecrop/biden-basin-toplantisi-reuters-2_16_9_1605595289.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bidendan-trumpa-koordinasyon-cagrisi-daha-cok-insan-olur-6128665/"]

 

[old_news_related_template title="Trump giderayak savaş çıkaracaktı: İran'ı vurmaktan son anda vazgeçti" desc="Seçimleri kaybettikten sonra koltuğu bırakmamak için her türlü yola başvuran ABD Başkanı Donald Trump'ın, giderayak neredeyse savaş çıkarmak üzere olduğu iddia edildi. Oval Ofis'te kritik bir toplantı yapan Trump'ın, İran'ın nükleer tesislerini vurmak istediği ancak yetkililer tarafından ciddi sonuçlar doğuracağı gerekçesiyle vazgeçirildiği öne sürüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/17/iecrop/trump-reuters2-2_16_9_1605593467.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/trump-giderayak-savas-cikaracakti-irani-vurmaktan-son-anda-vazgecti-6128585/"]