Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch önceki gün yaptığı açıklamaya göre ABD'nin AAA olan kredi notuna dokunmazken ülkenin not görünümünü durağandan negatife çekti.

Reuters'ta yer alan habere göre Fitch corona virüsü sebebiyle ABD'nin kötüleşen kamu maliyesine dikkat çekerek not görünümünü düşürdü.

Fitch'in değerlendirmesinde "Yüksek mali açık ve borç, koronavirüsün neden olduğu büyük ekonomik şok öncesinde halihazırda orta vadeli bir yükseliş patikası izliyordu. ABD'nin geleneksel kredi gücü aşınmaya başladı." dendi.

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde Covid-19 salgını sebebiyle yüzde 32,9 gibi tarihi bir oranda küçülmüştü. ABD'de corona virüsü hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. İşletmelerini açan bazı eyaletler tekrar kapanma kararı almaya başladı.



[old_news_related_template title="Fitch'ten Türkiye'ye ve dünyaya kötü haber" desc="Corona virüsünün etkileri sebebiyle küresel ekonomik tahminlerini tekrar güncelleyen Fitch, İtalya ve İspanya'nın yüzde 9'un üzerinde daralacağını tahmin ederken Türkiye'nin 2020 yılı için daralma tahminini yüzde 2'den yüzde 3'e çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/27/iecrop/fitch-reuters_16_9_1590562041.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/fitchten-turkiye-ve-dunyaya-kotu-haber-5838545/"]