Kent merkezine bağlı Ulaş köyü Keller mezrasında, geçtiğimiz hafta düzenlenen cenaze törenine katılan bir kişi de corona virüsü tespit edildi. Bunun üzerine törene katılanlara corona testi yapıldı. 60 kişinin testi pozitif çıktı. Geçen pazar günü de Pazar ilçesinde, aile arasında düzenlenen nişan törenine katılan 15 kişi de corona tespit edildi.

TEDAVİYE ALINDILAR

Cenaze ile nişan törenlerine katıldıktan sonra testleri pozitif çıkan 75 kişi, Tokat Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Filyasyon ekiplerinin temaslıların tespiti yönünde çalışmaları sürerken, kentte daha önce İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla maske kullanımı zorunlu hale getirilmişti.

VALİ VATANDAŞLARI UYARDI

Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde esnaf ziyareti yapan Tokat Valisi Ozan Balcı, şunları söyledi:

* Koronavirüsle mücadele konusunda yılgınlığa kapılmadan, yılmadan, azimle, aşkla, şevkle çalışmamız lazım.

* Şu ana kadar Tokat'ta çok güzel işler oldu. Bunu Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız da ifade etti. Biz de ifade ediyoruz, maskenin takılması lazım. Sosyal mesafeye uyulması lazım. Hijyen kurallarına uyulması lazım.

* Tokat şu ana kadar bunu gayet güzel gerçekleştirdi. Şu anda da gerçekleştirmeye devam ediyor. DHA

[old_news_related_template title="Gurbetçiler tepkili: Türkiye'ye giriş-çıkışta corona virüsü parası belli oldu" desc="Corona virüsü salgını devam ederken gurbetçilerin gündeminde Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda alınan 'corona virüsü harcı' var... Ülkeye otomobille giriş sırasında aracın dezenfekte edilmesine 30 TL alınırken, çıkışta da AB'nin istediği testler için kişi başı 110 TL alınacak. 5 kişilik bir gurbetçi aile sadece giriş-çıkışta 630 TL corona virüsü harcı ödeyecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/30/iecrop/araba-ali-gulen_16_9_1593519448.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-gurbetciler-tepkili-turkiyeye-giris-cikista-corona-virusu-parasi-belli-oldu-5903144/"]