Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde corona virüse (Covid-19) karşı alınan yeni tedbir kararlarını açıkladı.

Erdoğan, yarından itibaren toplu alanlarda maske kullanma zorunluluğu olacağını duyurdu. Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da açıklama yaptı.

"İSTANBULLULARIN DUYARLI OLACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ongun, “Yarından itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.



İBB MASKE DAĞITACAK

Ongun daha sonra yaptığı bir açıklamada ise şunları söyledi:

*İBB olarak aldığımız karar gereği yarın metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır.



ANKARA'DAN DA BENZER KARAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yarından itibaren maskesi olmayanların toplu taşıma araçlarına alınmayacağını açıkladı.

Yavaş, maskesi olmayanlara ücretsiz maske dağıtılacağını da belirtti.

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsüyle mücadelede yeni tedbirleri açıkladı" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 şehre araç giriş-çıkışlarının yasaklandığını söyledi. 20 yaş altındakilere de sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade eden Erdoğan, 'Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/erdogan-dha1_10946135_16_9_1585937349.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapacak-5723863/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Koca, Türkiye'deki son corona virüsü vaka sayısını açıkladı (03.04.2020)" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen son Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Bugün virüs nedeniyle 69 kişinin daha hayatını kaybettiğini söyleyen Koca, yeni vaka sayısının da 2 bin 786 olduğunu belirtti. Böylece Türkiye'deki toplam vaka sayısı 20 bin 921, toplam ölü sayısı ise 425 oldu. Öte yandan Bakan Koca, 'Tarama yaptığımız gördüğümüz bir vakanın kimlere bulaştırmış olduğunu analiz ettiğimiz İstanbul'da bir kişinin toplam bulaştırdığı kişi sayısı 16' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/koca-iha_16_9_1585937242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-kocadan-kritik-aciklamalar-5723758/"]