SÖZCÜ Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil ve Tele 1 Sunucusu Cüneyt Akman'ı hedef alan açıklamaları nedeniyle büyük tepki çeken, Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi  Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ebubekir Sifil'le ilgili adli süreç başlatılacak.

Ebubekir Sifil'in tepki çeken ifadeleri sonrasında SÖZCÜ Gazetesi Avukatı Celal Ülgen'den açıklama geldi. Ülgen'in açıklamasını Halk TV'de bir programa konuk olan SÖZCÜ yazarı Aytunç Erkin duyurdu.

Erkin, Celal Ülgen'in açıklamasını şöyle aktardı:

"Cuma akşamına kadar savcılar re'sen Ebubekir Sifil hakkında soruşturma açmazsa Pazartesi günü Sayın Yılmaz Özdil'in vekili olarak suç duyurusunda bulunarak adli süreci başlatacağız."

Sifil, sosyal medya hesabından Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenerek “Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın” ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Diyanet'e çağrı yaptı nefret suçu işledi" desc="İlahiyatçı Ebubekir Sifil, SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil ile Tele 1 sunucusu Cüneyt Akman’ı hedef aldı. “Cesetleri camilerimize sokulmasın” diyen Sifil’e tepki yağdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/17/iecrop/17szt01a_ant_ist_izm_ank_adn_trb_16_9_1608164016.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/diyanete-cagri-yapti-nefret-sucu-isledi-6170822/"]