İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretleri için Bitlis’e geldi. Merkez ilçesindeki esnaf ziyaretlerinin ardından Akşener, toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı.

20 Ocak 2020’den beri ilçe ilçe esnaf dolaştığını belirten Akşener, “Ölçümüz siyasete başladığım günden itibaren şu olmuştur, esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Bizim ülkemiz için de dünya için de esnaf, o ülkenin bel kemiğidir” dedi.

Akşener, “Çok uzun yıllardır sizler (esnaf) konuşulmuyordunuz. Ayrışmalar üzerinden oy veriliyor, bizim müştereklerimiz kaybolup gidiyor. Bu kardeşiniz başarılı oldu, esnaf konuşulmaya başlandı. Ağalar esnaflara gelmeye başladı. Siyasetçinin karşınızda ‘hazır ol’da durmasını istiyorsanız siyasetçiyi rekabet ettireceksiniz. Bu anlaşıldı. Pandemi döneminde ne söylediysek yüzde 30’u, yüzde 50’si oldu. Demek ki sizi (esnafı) dinlemenin çok önemli bir sonucu olmuş” diye konuştu.



“BÖYLE BİR ADİLİK OLMAZ”

Bitlis’teki ziyaretlerinde kendisine aktarılan şikayetleri de paylaşan Akşener, “Bitlis’te kupon araziler keşfedilmiş, sizin dükkanlar kupon arazi. Bitlis’te şoka girmiş durumdayım. İlk defa bugün duydum. İnşaatlar yapılıyor, belediye çürük raporu veriyor, insanlar içeri girmeden inşaatlar yıkılıyor. Hani 3 harfliler diyorlar ya, 3 harfliler devreye giriyor, birileri cep dolduruyor. Böyle bir adilik olmaz” şeklinde konuştu.

“O EVLERDE RAHAT OTURAMAYACAKLAR”

Akşener, bu konuda şunları söyledi:

* Dükkan sahiplerinin inancı şu; Sayın Cumhurbaşkanının ve ilgili bakanların bu işten haberi olmadığına dair. Ahanda şimdi ben buradayım. Türkiye’de 7’den 77’ye herkes duyacak. Sayın Erdoğan da, bakanları da duyacak. Sayın Cumhurbaşkanının Bitlis’te canı yanan bu insanların sesini kulaklarının içinde duyacağının sözünü veriyorum.

* Hep birlikte ben başta olmak üzere hep birlikte, Sayın Cumhurbaşkanının burada kurulmuş olan bu harami düzene ne yapıp yapmayacağını hep birlikte göreceğiz. Benim size sözüm şudur, bunun çok sıkı takipçisi olacağım, öyle gürültü çıkaracağım ki duymayan kalmayacak.

* Belediye burada valinin oturacağı vilayet binasına da çürük demiş. Sonra almışlar, sağlamlaşmış. Oturan varmış içinde. Bu nasıl bir şey yahu? Ben bunu nasıl takip edeceğim görün. O evlerde rahat oturamayacaklarına söz veriyorum.



AVUSTURYA BAŞBAKANI’NA MÜLTECİ YANITI

Akşener, konuşmasının sonunda Avusturya Başbakanı Kurz’un Afgan mülteciler için Türkiye’yi 'daha doğru yer olarak' işaret eden ifadelerine şöyle tepki gösterdi:

* Bu Avusturya Başbakanı, densiz adam, demiş ki, ‘Bütün göçmenler, Afganlar Türkiye’de kalsın, biz de para verelim.’ Ben burada Bitlislilerin huzurunda Avusturya Başbakanı olan arkadaşa diyorum ki; Biz size 3 milyar avro verelim arkadaş, sen bizdekilerin tamamını al.

“ZORLA İMZALATTIRDILAR, DÜKKANLARIMIZI BOŞALTTILAR”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Bitlis’teki ziyaretleri kapsamında 'Dere Üstü Islah Projesi' nedeniyle iş yerleri yıkılacak esnafla görüştü. Yaklaşık 700 dükkanı etkileyen projeye karşı esnaf sert tepki gösterdi.

Projeden etkilenen bir esnaf, “Zorla imzalattırdılar, zorla boşalttırdılar. Talimat verdiler, polisleri gönderdiler” derken bir başka esnaf ise, “Devletten aldığımız binaya temeli yok diye boşalttırdılar” ifadelerini kullandı.

“BİTLİS’İ 2-3 TANE ÇETE YÖNETİYOR”

Bir dükkan sahibi ise, “Benim binam, iş yerim dere üstü olmadığı halde bana bile saldırıyorlar. Bayrama 4 gün kala polislerle benim dükkanıma saldırdılar. Bunu veren talimat belli. Bitlis’i 2-3 tane çete yönetiyor. Onlar bütün esnafın ciğerini yaktılar. Bizi tehdit ediyorlar. Bizim dükkanlarımızı gasp ediyorlar, boşaltın diyorlar. Onlar için burası kupon arazi” diye konuştu.

Akşener, ”Yıkacağız Allah’ın izniyle o çeteleri” yanıtını verdi.

AKŞENER: HAKİMLERE TALİMAT MI VERİLDİ?

Bir dükkan sahibi, “Benim dükkanıma ilk önce 195 bin lira bir fiyat verdiler. Aradım, biz kabul etmedik esnaflar olarak. Aradan 3-4 ay geçti. Bedeli 780 bine çıkartmışlar. 'Bu bedeli ya kabul edersiniz, ya mahkemeye gittiğiniz zaman size birinci bedel üzerinden paranızı alırsınız' dediler. Aba altından bize sopa gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Akşener, “Hakim hakkında da bilgi sahibi bu arkadaşlar demek ki. Demek ki hakimlerin nasıl karar verebileceğine bunlar bilgi sahibi ve biliyorlar. Hakimlere bu arkadaşlar talimat mı verebiliyor acaba?” yanıtını verdi.

“ÖYLE BİR GÜRÜLTÜ ÇIKARACAĞIM Kİ...”

Görüntüleri sosyal medya hesabından da paylaşan Akşener, “Bitlis'te yeni keşfedilen kupon araziler yüzünden esnafımız dükkanlarından çıkarılıyor. Hakimlerin yerine karar alıp, rantçılığa yol verenler beni iyi dinlesin. Öyle bir gürültü çıkaracağım ki bu rezaleti duymayan kalmayacak!” ifadelerini kullandı.

"ONLARIN HEPSİ HIRSIZ, HEPSİ ÜÇKAĞITÇI"

Meral Akşener, Bitlis’te Merkez ilçesini ziyaretinin ardından Güroymak ve Tatvan ilçelerine geçti.

Güroymak’ta sokaktaki masaya oturan Akşener’in etrafına gelen vatandaşlar memleket meselelerini konuştu.

19 senelik AKP kurucu üyesi olduğunu belirten bir vatandaş, “Şimdi İYİ Parti’ye geçtim. Onların hepsi hırsız. Hepsi üçkağıtçı. Milletin hakkını yiyen, milletin kanını emen. Hepsi onlarda" diye dert yandı.

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı'ndan Avusturya Başbakanı'na yanıt: Türkiye yeni bir göç dalgasını üstlenmeyecek" desc="Avusturya Başbakanı Kurz’un Afgan mülteciler için Türkiye’yi 'daha doğru yer olarak' işaret eden ifadelerine yanıt veren Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye, bölgeden kaynaklanan kitlesel bir göç krizinin sonuçlarına katlanmayacak ve yeni bir göç dalgasını da üstlenmeyecektir. Bu tutumumuzu her vesileyle ve her düzeyde muhataplarımıza iletiyor, Türkiye’nin Avrupa Birliği'nin sınır muhafızı veya sığınmacı kampı olmayacağını vurguluyoruz' açıklaması yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/26/iecrop/sebastian-depo-1_16_9_1627321895.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/disisleri-bakanligi-turkiye-yeni-bir-goc-dalgasini-ustlenmeyecektir-6558225/"]

[old_news_related_template title="İYİ Partililer 700 dükkanın yıkılacağı projeye tepki gösterdi" desc="İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta ve Milletvekilleri Bitlis'te düzenledikleri basın açıklamasıyla ''Dere Üstü Islah Projesi' kapsamında iş yerleri yıkılacak esnafın mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. İYİ Partililer 'Dere ıslahı bahanesi altında burada 700 tane dükkanı yıkacaksanız, insanları işsiz güçsüz bırakacaksanız, biz buna evet diyemeyiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/21/iecrop/iyi_16_9_1624302311.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iyi-partililer-700-dukkanin-yikilacagi-projeye-tepki-gosterdi-6498832/"]

[old_news_related_template title="Dere ıslahı projesi nedeniyle mağdur edilen esnaf: Malımızı zorla elimizden almaya çalışıyorlar" desc="İYİ Parti, dere ıslah projesi nedeniyle dükkanları yıkılacak olan Bitlisli esnafla bir araya geldi. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, “Ortada ciddi bir mağduriyet var. Hiçbirimizin yatırıma karşı olması diye bir şey söz konusu olamaz. Ama yatırım adı altında eğer bir mağduriyet oluşturuluyorsa bunun karşısında durmamız gerekiyor. Biz bu mücadelede sizin yanınızdayız' diye konuştu. Mağdur esnaflar ise, 'Malımızı zorla elimizden almaya çalışıyorlar. Tamamıyla rant meselesi için baskıyla bizim dükkanlarımızın mülkiyetlerini elimizden almaya çalışıyorlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/13/iecrop/esnaf-sozcu-1_16_9_1626202174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/dere-islahi-projesi-nedeniyle-magdur-edilen-esnaf-malimizi-zorla-elimizden-almaya-calisiyorlar-6537741/"]