Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyeti kabul etti. Vahdettin Köşkü’ndeki kabulde, Erdoğan iş insanlarına seslendi.

“DİYORLAR Kİ ‘DÜKKANLAR KAPANIYOR’ KAPANAN FALAN YOK”

2020 yılında kurulan şirket sayısının yüzde 20 artarak 101 bin 318’e ulaştığını belirten Erdoğan şunları söyledi:

* Bazı dostlar, bugün de geldi yanıma, diyorlar ki ‘dükkanlar kapanıyor, şirketler kapanıyor’. İşte açıklıyorum rakamı… Kapanan falan yok.

* Ki bunlar öyle sıradan şirketler falan da değil. Bunlar güçlü şirketler, ihracat yapıyorlar. Her şey ortada. Ama birileri de buralardan nemalanmak istiyorlar.

“YAKINDA KAPSAMLI REFORM PAKETİMİZİ KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ”

“Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini de geride bıraktık” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

* Yakında kapsamlı reform paketimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Ekonomide bu sene temel hedeflerimizden birisi fiyat istikrarını sağlamak olacaktır.

* Kur istikrarı enflasyonla mücadelede oldukça önemli bir yer tutuyor. Cari açıkla mücadelede yapısal önlemlere hız veriyoruz. Yüksek faize kesinlikle karşıyım. Bu konuda sizlerin mesajları önem arz ediyor.

* Niye önem arz ediyor? Çünkü siz şu anda yatırımcı konumundasınız. Eğer siz bu yatırımları düşük faizli kredi imkanına sahip olursanız yapabileceksiniz.

* Siz bu yatırımı yaptığınız zaman bu bize istihdamı sağlayacak, üretimi sağlayacak, ihracatı sağlayacak. Bütün bunlar aynı zamanda uluslararası piyasada rekabet imkanını sağlayacak.

“BİZE NE OLUYOR DA YÜZDE 20’LERİN ÜZERİNE ÇIKIYORUZ?”

Bunlar başarıldığı takdirde ‘devlerle’ yarışabilir hale gelineceğini söyleyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

* Şunu çok açık, net söylüyorum; dünyada şu anda eksi faizle kredi veren finans kuruluşları var mı? Var. İşte buyurun, Japonya’ya bak; eksi faiz.

* Gel İsrail’e; İsrail kendi içinde eksi faiz ama başkasına karşı daha fazla faizle veriyor o ayrı.

* Avrupa’ya gelin; (yüzde) bir, o civarda. Amerika; hakeza öyle. Peki bize ne oluyor da (yüzde) 20’lerin üzerine çıkıyoruz?

“ARKADAŞLAR DA BANA KIZIYOR BİLİYORUM AMA KUSURA BAKMASINLAR”

Erdoğan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

* Şimdi bizim arkadaşlar da bana kızıyor biliyorum ama kusura bakmasınlar. Eğer ben bu ülkenin başkanıysam, cumhurbaşkanıysam ben bunu anlatmaya devam edeceğim.

* Çünkü ben yüksek faizle ülkemin kalkınacağına inanmıyorum. Çünkü biz eğer yatırımı güçlendirirsek, işsizlik diyoruz, istihdamı güçlendirirsek, üretimi arttırırsak, ihracatımızı arttırırsak, çünkü buna ihtiyacımız var.

* E biz ihracatımızı arttıracağız ki dışarıdan imkanlar gelsin, cari açığı da azaltmış olalım hatta hatta bitirmiş olalım. Buna ihtiyacımız var.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan lokanta ve kafeler için açıklama" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, lokanta ve kafelerin açılış tarihi için 'Kabine toplantısında bunun değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Endişelerimiz var. Maalesef her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa sıkı tutulmuyor. Başarılı bir süreç var, bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek istemiyoruz. Verilere göre bir esneme yapılabilir' dedi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/22/iecrop/erdogan-depophotos_16996531-1_16_9_1611314251.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-erdogandan-lokanta-ve-kafeler-icin-aciklama-6223406/"]