Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek yangına müdahale için Kazakistan’dan geniş su deposu olan bir helikopter kiralayacaklarını duyurmuştu.

Konuyla ilgili yeni bir duyuru yapan Haluk Levent, Kazakistan’dan daha uygun teklif yapan Fransız şirket ile anlaştıklarını, helikopterin bu gece Türkiye’de olacağını duyurdu.

Haluk Levent, helikopterin yangınlar bitene kadar çalışacağını belirterek, izin konusunda yardımcı olan Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarına da teşekkür etti.

"BAĞIŞÇILAR SAYESİNDE KİRALADIK"

Ahbap Derneği’nin bağışçılarına seslenen Levent, “Bu helikopteri siz bağışçılar sayesinde kiraladık. Bağışlar hala geliyor. Bağış yapan dostlarımı bu geceden itibaren yayınlamaya başlayacağım. Sağolsunlar varolsunlar” dedi.

Haluk Levent, Türkiye'ye yola çıkan helikopterin görüntülerini de paylaştı.

[old_news_related_template title="Haluk Levent: AHBAP olarak Kazakistan'dan helikopter kiralıyoruz" desc="Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kurucusu olduğu AHBAP Derneği vasıtasıyla Kazakistan'dan yangın söndürme helikopteri kiraladıklarını duyurdu. Şarkıcı, helikopterin Orman Müdürlüğü ekipleriyle kordineli olarak çalışacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/05/iecrop/haluklevent.ahbap__16_9_1628142139.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/haluk-levent-ahbap-olarak-kazakistandan-helikopter-kiraliyoruz/"]

[old_news_related_template title="Osman Gürün, yangının son durumunu Saygı Öztürk'e anlattı: Yangın rüzgarlarla birlikte Muğla il merkezine doğru gidiyor" desc="Muğla'da yangın bölgesinde bulunan Sözcü Yazarı Saygı Öztürk, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'den yangının son durumu hakkında bilgi aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/saygi-ozturk-sozcu1_16_9_1628259757.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/osman-gurun-yanginin-son-durunu-saygi-ozturke-anlatti-yangin-ruzgarlarla-birlikte-mugla-il-merkezine-dogru-gidiyor-6578805/"]