CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, SÖZCÜ TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın siyaset-mafya ilişkileri ve organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker'in açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı.

CHP'li Özel, şunları söyledi:

* Gelişmiş demokrasilerde böyle bir ismin çıkıp da konuşması, gündemi belirlemesi, ülkede bir sonraki videonun beklenmesi olacak bir şey değil.

* Ama bir organize suç örgütü lideri çıkıp devletle olan ilişkisi, bakanlarla olan ilişkisi üzerinden bir şeyler söylüyor, daha önceki İçişleri Bakanı ve oğlunu bir şeyle suçluyorsa, Jandarma Genel Komutanı ile ilgili bir şeyler söylüyorsa burada herkes döner iktidara bakar.

* İktidar kendinden emin bir şekilde hukuk devleti içinde savcıları harekete geçmesi için önlerine bir engel çıkarmaz. Hatta bazen böyle durumlarda biliyoruz ki ek yetkilerle donatılması gerekir savcıların.

"YARGIDA 'İSTANBUL GRUBU', MEDYADA 'PELİKAN GRUBU' YAPISI VAR"

"Organize suç örgütü lideri bunları söylediğinde ülkenin İçişleri Bakanı, herkesin huzurundan sorumlu bakan huzursuz olup hopluyorsa ayağa ve ana muhalefet partisinin liderine saldırmaya başlıyorsa, meseleyi 'suç örgütü sizinle birliktedir' diye iddia etmeye başlıyorlarsa burada ciddi bir soru işareti var" diye devam eden Özel, şöyle konuştu:

* Ülkede kimse sırtını arkaya dayayıp da bu ülkede 'hakimler, savcılar gereğini yapar' diyemiyor. Hepimiz biliyoruz ki bu ülkede 'İstanbul grubu' diye yargıda bir yapı var.

* Bu yargıdaki yapının 'Pelikan grubu' diye basınla ilişkisi var, Berat Albayrak ile ilişkisi var, karşı tarafta pozisyon tutmuş bir başka troll çetesi var.

* Birisi bir tweet ile hedef gösterildiğinde saatler içinde gazeteciler, AKP'li siyasetçiler ve yargıdaki bileşenleri gereğini yapar hale geliyor.

"İDDİALARA KARŞI YARGININ ÖNÜNÜ AÇACAK ÖZGÜVEN YOK"

İddialara sessiz kalınmasının iddiaları kuvvetlendirdiğini dile getiren Özel, şu ifadeleri kullandı:

* Bu iddialara karşı bunu yalanlayacak net bir söz, yargının önünü açan bir özgüven yok. Aksine muhalefete saldıran birileri var. Bu kişi diyor ki 'Ben Berat Albayrak'ın hedefi oldum.

* Soylu bakan yardımıyla yurt dışına gittim, bana Nisan'a kadar sabret dediniz' diyor. 'Sorunlarım ortadan kalkacaktı, bana verilen sözler tutulmadı' diye isyan ediyor. Eğri oturup doğru konuşalım.

* Biz CHP olarak bu konularda hakimlerin, savcıların bu kadar baskı altındayken, hükümeti ve Süleyman Soylu'yu herhangi bir kamu bürokratının bir adımının o bürokratın sonu olacağı için oralardan bir şey beklemiyorum.

"GELİN DEVLET-MAFYA İLİŞKİSİNE BİR NEŞTER VURALIM"

CHP'li Özel, bu konunun tıpkı Susurluk olayının araştırılması gibi meclise araştırma komisyonu kurulması teklifinde bulunacaklarını açıkladı. Özel, şunları söyledi:

* Madem kendilerine güveniyorlar ki güvenmedikleri de anlaşılıyor. Haftaya pazartesi meclis açılıyor. Biz bu konuda bir araştırma komisyonu kuralım diyeceğiz. Susurluk araştırma komisyonu gibi. Bir araştırma komisyonu kuralım.

* MHP ve AKP çoğunluğu oluşturmuş olacaklar ama o komisyona bizim de önereceğimiz, sizin de önereceğiniz herkesi çağıralım. Oturalım hep birlikte Türkiye'de bu devlet-mafya ilişkisine bir neşter vuralım. Buna evet diyebilecekler mi?

* Evet diyeceklerse biz de deriz ki, 'Cumhur İttifakı'nın 2 bileşeni var ve bunlar mafyanın devletle ilişkisine itiraz ediyorlar, bunun soruşturulmasından korkmuyorlar. Ama bugünkü tutum, Cumhur İttifakı'nı bir sac ayağı olarak tanımlıyor.

* Bugünkü tutum şunu gösteriyor: Cumhur İttifakı AKP-MHP ve mafyadan oluşuyormuş. Bunların üçünün birleştiği kesişim kümesinde de bugün en çok bağıran bakan var.

* Mecliste komisyonu kurdurmuyorlarsa bu iddialar şimdikinin on katı güçlenir. İlk sinyaller kurulmasına karşı çıktıkları noktasında.

"İÇİŞLERİ BAKANI SUÇ İÇİŞLERİ BAKANI OLMUŞ"

"Süleyman Soylu'yu mu suçluyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Özel, şunları söyledi:

* Süleyman Soylu'yu suçlamıyorum. Süleyman Soylu'nun ortaya atılan iddialar konusundaki tutumunun şüpheleri arttıran tarzda olduğunu söylüyorum.

* Hepimizin huzurundan sorumlu bakanın unvanı İçişleri Bakanı ama olmuş suç işleri bakanı! Nerede bir suç işleyen birisi var, önce suçu ortaya çıkıyor, yarım saat sonra Soylu ile fotoğrafı ortaya çıkıyor.

"MİTİNG YAPARKEN, TEHDİT EDERKEN NE YAPTINIZ?"

CHP'li Özel, Süleyman Soylu'ya "Sedat Peker konuşuyorsa, Sedat Peker hapisten çıkınca izinsiz miting yaptı. Sizin ittifakınıza oy istedi. 'Oluk oluk kan akacak' dedi. Muhalefetin her türlü figürünü başta genel başkanı olmak üzere hem Sedat Peker hem Alaattin Çakıcı tehdit ettiler. Ne yaptınız?" sorularını yöneltti.

"MAFYANIN SİYASETTE YERİ YOKTUR"

Özel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* Mafyanın siyasette yeri yoktur. Tarafı olamaz. Benden tarafı olacaksa da, ondan tarafı olacaksa da olmaz olsun!

* Bu ülkede bir sürü suça, bir sürü gençlerimizin zehirlenmesine, bir sürü namuslu ticaretçinin tehdit edilmesine, dürüst insanların tehdit edilmesi, yaralanması, ölmesine sebebiyet verecek oluşumun tarafı olmaz olsun. Bunlarla mücadelenin hep beraber yapılması lazım.

Sözcü TV YouTube sayfasına abone olmak için tıklayın

[old_news_related_template title="Uzmanlar, SÖZCÜ TV’de değerlendirdi: Bu jenerasyonun ‘b planı’ Türkiye’de kalmak" desc="Kariyer uzmanı Nur Erdem Özeren ve ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, Green Card başvurusu kabul edilen gençlerin “vallahi selected” sevincini SÖZCÜ TV’de değerlendirdi. Özeren, “Türkiye’de onlara vaat edemediğimiz şeyler yurt dışında var” diyerek, yurt dışına gitmeyi düşünenlerin lise seviyesine kadar düştüğünü aktardı. Demir ise, “77 bin imiş 2008 senesinde Green Card’a başvuran kişi sayısı. 2020 yılı rakamı 220 bin. 2021 yılı ilk dört ayında 120 bine ulaşmış rakam ki düşünün bir de senenin daha geri kalan kısmı var… Bu jenerasyonun ‘b planı’ Türkiye’de kalmak haline döndü” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/11/iecrop/sozcu-tv-1_16_9_1620743926.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/uzmanlar-sozcu-tvde-degerlendirdi-bu-jenerasyonun-b-plani-turkiyede-kalmak-6425694/"]