Bilgi teknolojileri liderlerinin fark yaratan dijital dönüşüm girişimlerini sunmak için her yıl düzenlenen “IDC CIO Ödülleri”nde bu sene İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 3 dalda birincilik, 1 dalda ikincilik, 1 dalda üçüncülük ve 1 adet jüri özel ödülü alarak toplam 6 dalda ödüle değer bulundu.

İBB iştirak şirketlerinden Belbim ise 2 dalda ikincilik ve üçüncülük kazandı.

ASKIDA FATURA’YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

İBB, 3 farklı proje ile 3 farklı kategoride birincilik kazandı. “IT Cost Efficiency”  kategorisinde  ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturan Askıda Fatura Uygulaması birinciliğe layık görüldü. Aynı proje, “Business Enablement” kategorisinde de ikincilik ödülü aldı.

Bu kategoride üçüncülük ödülü ise sağlık çalışanlarına ücretsiz konaklama desteği sunan “Sağlık Çalışanlarımız ile Birlikte Başaracağız” projesinin oldu. “IT Change Management” kategorisinde Sosyal Ekonomik Destek Sistemi Projesi, “IT Governance” kategorisinde İBB Büyük Veri Yönetimi Projesi birinci geldi. Ayrıca, IDC CIO Ödül Töreni “Jüri Özel Ödülüne” İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Erol Özgüner layık görüldü.

[old_news_related_template title="İBB önünde kentsel dönüşüm protestosu" desc="Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi’nde İBB şirketi KİPTAŞ'ın yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinden mağdur olan vatandaşlar protesto gösteri yaptı. Mahalle sakinleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenerek “Dayatma ile evlerimizi boşaltmaya çalışıyorlar. İmamoğlu bu işe el koysun. Beraber çözümleyelim. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz, rantsal dönüşüme karşıyız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/05/iecrop/ibb-protesto-sozcu-1_16_9_1617631995.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-onunde-kentsel-donusum-protestosu-6355426/"]