İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantısında gerilim çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu zam kararlarının alındığı oturumda, uzun yıllar İBB’de görev yaptıktan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü olan Serdar Yücel ile sık sık tartışma yaşadı.

Zam kararlarının oylaması sırasında da Yücel neyin oylandığını anlayamadıklarını söyleyince “Siyasi oyun mu oynuyorsun” diyerek tepki gösterdi. Oylama tamamlanınca İmamoğlu oturuma 10 dakika ara verildiğini açıkladı.

Bu sırada Serdar Yücel İmamoğlu’nun arkasından “17 yıl İBB’de çalıştım böyle kibirli belediye başkanı görmedim” dedi. İmamoğlu da “Arkamdan ne dedin duymadım” diyerek salona geri döndü.

İmamoğlu “Ben seni muhatap almadığım için muhatap mı alınmak istiyorsun? Ben kurumunu muhatap alıyorum” dedi. Yücel de “Ben kurumu temsil ediyorum” karşılığını verdi. Daha sonra İmamoğlu salondan çıktı. Yücel de “Çocuk azarlar gibi konuşuyor. Ben böyle kibirli, böyle kendini beğenmiş belediye başkanı görmedim” diye söylenerek salonu terk etti.

[old_news_related_template title="UKOME'den İmamoğlu'na bir ret bir kabul" desc="İBB yönetiminin 1000 adet yeni taksi kazandırılması teklifi hükümet temsilcilerinin çoğunlukta olduğu UKOME tarafından bir kez daha reddedildi.  750 minibüs, 250 dolmuş olmak üzere 1000 aracın taksiye dönüştürülmesi teklifi ise kabul edildi. Toplantıyı yöneten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1000 taksi teklifinin reddedilmesine tepki göstererek “Sokağa çıkın sorun. Bu neyin inadı, ısrarı? Tek dert ‘İmamoğlu bunu yapmasın” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/29/iecrop/imamoglu-foto-iha_16_9_1627565202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibb-meclisinden-imamogluna-bir-ret-bir-kabul-6563379/"]