Tosuncuk olarak bilinen Aydın dün tutuklanarak cezaevine konuldu. Mehmet Aydın'ın Uruguay'da lüks araçla drift yaparken çekilen görüntüsü uzun süre konuşulmuştu. Fiyatının 640 bin dolar olduğu belirtilen Aydın, ifadesinde o araçla ilgili bilgiler de verdi.



Uruguay'ın mal varlığına el koyduğunu söyleyen Mehmet Aydın, "Uruguay'da Ferrari marka lüks aracıma eşime ait araca el konuldu. Yaklaşık 600-700 bin dolar değerinde şahsıma ait yatıma ve şirkete ait 7 villa arsasına, şirkete at inşaat malzemelerine, yine şirkete ait araçlara el konuldu" ifadelerini kullandı.

'TOSUNCUK' CEZAEVİNE SEVK EDİLDİ

Aydın, Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edildi. Mehmet Aydın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı" suçlarından tutuklandı. Aydın, dün akşam önce Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Burada kısa süre bekletilen Aydın'ın daha sonra jandarma ekipleri eşliğinde yüksek güvenlikli Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. (DHA)

 

[old_news_related_template title="‘Tosuncuk’un ifadesindeki 'mafya' detayı: Suriyeli mücahit kardeşleri için benden para istedi" desc="Binlerce kişiyi dolandıran ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın savcılık ifadesindeki detaylar ortaya çıktı. Aydın, alt komşusu olan E.K.’nın kendisini mafyavari olarak tanıttığını ve ofisine silahla geldiğini öne sürerek, şunları söyledi: Ofisime yanında Arapça konuşmalarından ve giyimlerinden dolayı terörist intibası uyandıran 3-4 kişi ve ağabeyi yeni cezaevinden çıkan S.K.'yle birlikte geldi. Bana Suriye'deki mücahit kardeşleri için 'Bursalı işadamı olarak senin de destek olman gerekiyor' diyerek para istedi. 'Tamam hallederiz' diyerek geçiştirdim." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/resimid_182185401_18218540_16_9_1625732808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tosuncukun-ifadesindeki-mafya-detayi-suriyeli-mucahit-kardesleri-icin-benden-para-istedi-6527606/"]