Ege Denizi'nden saat 18.00'de Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Rus Donanması'na ait 142 borda numaralı 'Novocherkassk' adlı savaş gemisi ile İngiliz Donanması'na ait P224 borda numaralı 'HMS Trent' isimli açık deniz gemisi saat 19.15 sıralarında Çanakkale önlerinde oldu.

Rus ve İngiliz savaş gemileri peş peşe Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir Köyü Dağında bulunan 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçerek, boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu dönükten sonra Karadeniz'e açılmak üzere, Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

Rus ve İngiliz savaş gemilerine boğaz geçişi sırasında güvenlik nedeniyle Türk Sahil Güvenlik botları eşlik etti. DHA

[old_news_related_template title="İstanbul'da akıllara durgunluk veren olay: Ortalık savaş alanına döndü" desc="Pendik’te akıllara durgunluk veren kaza ve sonrasında yaşanan kavgada toplam 3 kişi yaralandı. Drift yaparak beraber ilerleyen iki otomobildeki şahıslar ile kendilerine tepki gösteren çevredekiler arasında tartışma çıktı. Otomobil sürücüleri, araçlarını tartıştıkları kişilerin üzerine sürerek şahısları ezmeye çalıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1621056229.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-akillara-durgunluk-veren-olay-ortalik-savas-alanina-dondu-6432007/"]