Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Rus donanması geçen hafta büyük bir darbe aldı... Odessa açıklarındaki Rus amiral gemisi Moskva, Ukrayna'nın saldırısı sonucunda ağır hasar aldıktan sonra battı.

 

Gemideki yüzlerce askerin öldüğü iddia edilirken Rus medyası ise bu olayı günlerce görmezden geldikten sonra bugün dikkat çekici bir video yayınladı. Rus haber ajansları Rusya Savunma Bakanlığı'ndan elde edilen görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde, gemide öldüğü iddia edilen askerlerin bir törende olduğu görülüyor. Askerlerin Kırım'daki bir askeri geçit törenine katıldığı belirtilirken, öldüğü iddia edilen üst düzey yetkililerin ise hayatta olduğu duyuruldu.

DETAYLAR GELİYOR...  

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Amiral gemisi 'Moskova'nın batması sonrasında gözler Türkiye'de" desc="Son haftalarda Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon bir nebze de olsa düşerken, Rus amiral gemisi 'Moskva'nın Karadeniz'de batırılması tansiyonu tekrar yükseltti. Şubat'tan beri Boğazlar'ın kapalı olduğu bölgede Rusya'nın ve Türkiye'nin hamleleri merak konusu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/moskva-reuters_16_9_1650179048.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-amiral-gemisi-moskovanin-batmasi-sonrasinda-gozler-turkiyede-7079731/"]