Guterres, Borodyanka kentinde bombalardan tahrip olmuş yerlerde incelemelerde bulundu. Basına kısa açıklama yapan Genel Sekreter, "O yıkılan binaları gördüğümde, ne hissettiğimi söylemeliyim. Ailemi, şimdi yıkılmış ve siyah olan evlerden birinde hayal ettim. Torunlarımın panik içinde kaçtığını, ailemin bir kısmının sonunda öldüğünü gördüm. Yani, savaş 21. yüzyılda bir saçmalık. Savaş şeytanidir. Ve bu durumları gördüğümüzde gönlümüz elbette kurbanlarla birlikte. Ailelerine başsağlığı diliyoruz, ancak duygularımız, 21. yüzyılda bir savaşın kabul edilebilir olmasının hiçbir yolu olmadığı yönünde. Şuna bak" dedi.

SUÇLARIN EN KÖTÜSÜ SAVAŞIN KENDİSİ

Rusya'nın işgali altında toplu ölümlerin meydana geldiği Buçaya giden Guterres, bombardıman sonucu harabeye dönmüş yerlerin birinde basına açıklama yaptı. Guterres, Bu korkunç siteyi gördüğümüzde, kapsamlı bir soruşturma ve hesap verebilirliğin ne kadar önemli olduğunu hissediyorum. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin durumu ele almasına ve savcılığın zaten burada olmasına sevindim.

Uluslararası Ceza Mahkemesini tamamen destekliyorum ve Rusya Federasyonu'na Uluslararası Ceza Mahkemesi ile işbirliğini kabul etmesi için çağrıda bulunuyorum. Ancak savaş suçlarından bahsettiğimizde, suçların en kötüsünün savaşın kendisi olduğunu unutamayız ifadelerini kullandı.

EN YÜKSEK BEDELİ SİVİLLER ÖDÜYOR

Genel Sekreter Irpin'de yaptığı açıklamada ise Bu korkunç senaryo, ne yazık ki her zaman doğru olan bir şeyi gösteriyor: Siviller her zaman en yüksek bedeli ödüyor. Bu binalarda masum siviller yaşıyordu. Hiç katkıda bulunmadıkları bir savaş için en yüksek bedeli ödüyorlardı. Ve bu, dünyanın her yerinde herkesin hatırlaması gereken bir şey. Nerede bir savaş varsa, en yüksek bedeli siviller ödüyor dedi.

[old_news_related_template title="'Batı, Ukrayna’ya 'Rusya’yı vurun' çağrısı yapıyor'" desc="'NATO ülkelerini vururuz' çıkışıyla dikkat çeken Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zaharova, Batılı ülkelerin açıkça Ukrayna’ya Rusya’ya saldırma çağrısı yaptığını belirterek Batı’nın Rusya’dan gelen açıklamaları ciddiye alması gerektiğini söyledi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ise Ukrayna güçlerinin Rusya’daki altyapı merkezlerine düzenlediği saldırıların “tamamen meşru” olduğunu kaydetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/28/iecrop/zaharova2_16_9_1651140009.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bati-ukraynaya-rusyayi-vurun-cagrisi-yapiyor-7103290/"]

[old_news_related_template title="Putin'in gizemli sevgilisi tekrar ortaya çıktı: Aksesuarı ve Z sembolüyle propaganda yaptı" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Kremlin propaganda yapmaya devam ediyor... Putin'in kendisinden 31 yaş küçük olan sevgilisi kamera karşısına geçerek hem dikkat çekici açıklamalarda bulundu hem de aksesuarlarıyla 'subliminal mesaj' verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/28/iecrop/putin-ekrangoruntusu_16_9_1651124258.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/putinin-gizemli-sevgilisi-tekrar-ortaya-cikti-aksesuari-ve-z-semboluyle-propaganda-yapti-7102480/"]