Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rus devi Gazprombank'ın Başkan Yardımcısı İgor Volobuyev, Rusya'dan kaçıp Ukrayna saflarında savaşmaya başladığını açıkladı.

Rusya'dan The Insider ve Ukrayna'dan liga.net'e konuşan Volobuyev, Rusya'dan 2 Mart'ta ayrıldığını ve Ukrayna'nın bölgesel savunma güçlerine katıldığını, bu konuda kimseye haber vermediğini söyledi.

Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Okhtyrka köyünde doğduğunu anlatan Volobuyev, "Rusya’nın memleketime yaptıklarını köşe oturup izleyemezdim" dedi. İşgalin ardından 30 yıllık kariyerinden vazgeçtiğini kaydeden Volobuyev, "Ruslar babamı, tanıdıklarımı ve yakın dostlarımı öldürüyordu. Babam bir ay boyunca soğuk bodrumda yaşadı. Çocukluğumdan beri tanıdığım insanlar benden utandıklarını söylüyordu" diye konuştu.

"RUS OLİGARKLARIN ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ"

Gazprombank’ta Ukrayna’ya karşı PR faaliyeti yürüttüğünü kaydeden Volobuyev, bankanın yöneticilerinden Vladislav Avayev ve Rus enerji devi Novatek’in eski yöneticisi Sergey Protosenya'nın peş peşe ölümüyle ilgili olarak da "Bence bunlar intihar değildi" dedi. Volobuyev, özellikle Avayev’in çok şey bildiği için öldürülmüş olabileceğini ima etti.

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan milyoner iş insanı Vladislav Avayev'in ailesiyle beraber Moskova’daki evinde ölü bulunmasının ardından Protosenya'nın da İspanya’da kızı ve eşiyle beraber evinde ölü bulunması tartışma yaratmıştı. Protosenya'nın oğlu, ailesinin öldürülmüş olabileceğini iddia etmişti.

İşgal sonrasında Kremlin'e yakınlığıyla bilinen şirketlerden 3 üst düzey yönetici daha istifa etmişti.

[old_news_related_template title="Hayatını kaybeden Rus oligarkın oğlu konuştu: Babam intihar etmedi, öldürüldü!" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'e yakınlığıyla tanınan multimilyoner Vladislav Avayev’in ardından Rus oligark Sergey Protosenya'nın eşi ve kızıyla birlikte İspanya’daki evinde ölü bulunmasının yankıları sürüyor. Protosenya'nın oğlu olayın ardından ilk kez konuştu ve ailesinin öldürülmüş olabileceğini iddia etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/sergey-protosenya-russia-oligark_16_9_1650970415.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/hayatini-kaybeden-rus-oligarkin-oglu-konustu-babam-intihar-etmedi-olduruldu-7098729/"]

[old_news_related_template title="Rusya'nın eski dışişleri bakanından Putin'in nükleer silah kullanımı ile ilgili açıklama" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken sık sık gündeme gelen 'Rusya nükleer silah kullanacak' iddiasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama Rusya'nın eski dışişleri bakanlarından Andrei Kozyrev'den geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/putin-depo_16_9_1650437226.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyanin-eski-disisleri-bakanindan-putinin-nukleer-silah-kullanimi-ile-ilgili-aciklama-7085479/"]

[old_news_related_template title="Rus oligark Kremlin'i yerden yere vurdu: Ayık kafayla kalkamayan generaller..." desc="Rusya'nın 57. güne giren Ukrayna işgaline ülke içindeki en sert tepkilerden biri, Rusya’nın en zengin isimleri arasında yer alan Oleg Tinkov’dan geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/tinkov-reuters_16_9_1650448878.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-oligark-kremlini-yerden-yere-vurdu-ayik-kafayla-kalkamayan-generaller-7085930/"]