Rusya, Çin ve Suriye ordusunun da katılacağı dev bir askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Vostok 2022 (Doğu 2022) tatbikatının 1-7 Eylül tarihlerinde Rusya’nın Uzak Doğu bölgesi ve Japon Denizi yakınlarında düzenleneceği bildirildi. Açıklamaya göre tatbikata 50 binden fazla asker, 140 savaş uçağı ve 60 savaş gemisi katılacak. En modern füze sistemlerinin de kullanılacağı tatbikatta Çin ordusunun yanı sıra Suriye, Hindistan, Laos ve Moğolistan askerleri de yer alacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandır Fomin, tatbikatın tümüyle savunma amaçlı olduğunu ve herhangi bir ülkeyi hedef almadığını söyledi.

Tatbikata hazırlık için Çin birliklerinin Rusya’ya ulaştığı belirtilirken, tatbikat Rusya ve Çin arasında son dönemde askeri alanda hızla artan işbirliğinin son halkası olarak görülüyor. Ukrayna’daki savaşı sürdüren Rusya, bu ay başında Tayvan’daki kriz nedeniyle ABD’yle karşı karşıya gelen Çin’e destek vermişti.

[old_news_related_template title="Güney Kore ve ABD, son yılların en büyük askeri tatbikatına başladı" desc="Güney Kore ve ABD savaş uçakları ve gemilerinin yanı sıra on binlerce askerin katıldığı 'Ulchi Özgürlük Kalkanı' adı verilen tatbikat, 1 Eylül'e kadar sürecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/22/iecrop/kore-reuters_16_9_1661152967.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/guney-kore-ve-abd-son-yillarin-en-buyuk-askeri-tatbikatina-basladi-7321656/"]

[old_news_related_template title="Çin, tatbikat için Rusya'ya asker gönderecek" desc="Çin Savunma Bakanlığı, Hindistan, Belarus ve Tacikistan'ın da katılacağı ortak tatbikat için Rusya'ya asker göndereceklerini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/17/iecrop/cin-reuters_16_9_1660741212.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cin-tatbikat-icin-rusyaya-asker-gonderecek-7313445/"]