Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Son olarak Rus ordusu, Ukrayna’nın Lviv kentine saldırı gerçekleştirdi. Rus bombardımanı altında kalan kentte vatandaşlara sığınaklarda kalın çağrısı yapıldı.

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, roketlerin yakıt deposunu hedef aldığını duyurarak, "Bombardımanda yakıt deposu hedef alındı. Sivil alanlar zarar görmedi. Olay yerinde tüm ekipler çalışıyor. Herkesten tehlike geçene kadar sığınaklarda kalmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Sadoviy ayrıca, bölgede bulunan bir okulun da zarar gördüğünü söyledi. Okula giderek sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Sadoviy, "Roketlerin düştüğü yerin yakınlarındaki bir okul binasındayım. Okulun camları parçalandı ve ciddi zarar gördü, ancak can kaybı yaşanmadı. En önemlisi de bu can kaybının olmaması” şeklinde konuştu.

LVİV VALİSİ: KENT 2 ROKETLE VURULDU

Akşam saatlerinde vurulan Ukrayna’nın Lviv kenti yetkililerinden konuya ilişkin yeni açıklama geldi. Lviv Valisi Maksim Kozitskiy yaptığı açıklamada, “Lviv 2 roketle vuruldu. Sivil yerleşim alanlarına isabet ettiğine dair bilgi yok. Resmi bilgilere göre 5 kişi yaralandı. Olay yerinden bildiriyorum. Sakin kalmaya devam edin. Her şey kontrol altında. Ancak hava saldırısı tehlikesi geçmedi" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Rusya, Ukrayna'yı Kalibr füzeleriyle vurdu" desc="Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında 31. güne girilirken, Ukrayna'ya ait askeri mühimmat depolarının Karadeniz'den fırlatılan Kalibr füzeleriyle vurulduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/kalibr-reuters-1_16_9_1648286591.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukraynayi-kalibr-fuzeleriyle-vurdu-7035300/"]

[old_news_related_template title="Kiev’de sokağa çıkma yasağı yeniden uzatıldı" desc="Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki sokağa çıkma yasağı tekrar uzatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/kiev-iha_16_9_1648304436.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kievde-sokaga-cikma-yasagi-yeniden-uzatildi-7035927/"]