Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor.

Times'ın haberine göre, Lev Tolstoy'un torununun kızı Marta Albertini, savaştan kaçanlara yardım etme dürtüsünün "içgüdüsel" olduğunu söyleyerek Ukraynalı mültecilere evini açtığını söyledi.

“Bu dehşete, masum bir ülkenin işgaline karşıyız. Avrupa, dünya bu savaştan sonra eskisi gibi olmayacak” diyen 84 yaşındaki Albertini, "huzurlu ve normal hayatının değiştiği” anı hatırlayarak “Bir sabah uyandın, çünkü havaalanın sabah 5'te bombalandı... ve hayatın artık asla eskisi gibi değil" sözleriyle savaşın yaşattıklarını ortaya koydu.

Lev Tolstoy

"YAŞASAYDI SAVAŞA KARŞI ÇIKARDI"


İsviçre'nin Crans-Montana kayak merkezi yakınlarındaki Lens köyündeki evinde, Ukrayna'nın Mykolaiv şehrinden 24 yaşındaki Anastasia Sheludko ve annesini ağırlamaya başlayan Albertini, büyük dedesi Tolstoy yaşasaydı onun da savaşa kınayacağını belirtti. Tolstoy, 1850'lerde Kırım Savaşı ve Sivastopol Kuşatması'nı yaşamıştı.

"Savaş ve Barış" ile "Anna Karenina" gibi ölümsüz eserleri bulunan Tolstoy'un torunları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, ailelerinin savaşa karşı olduğunu söyleyen bir mektup da gönderdi.