Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 42’nci gününde devam ediyor. Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde yer alan Severodonetsk şehrinde sokaktaki siviller Rus bombardımanın hedefi oldu.

İlk belirlemelere göre en az 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırı, çevredeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, saldırıyı anlayan sivillerin güvenli bir yere kaçmaya çalıştığı ardından çok kısa aralıklarla iki bombanın sivillerin çok yakınına düştüğü görüldü.

Luhansk Valisi Sergiy Gayday yaptığı açıklamada, "Ruslar Severodonetsk’e saldırdı. On katlı bina, işyerleri ve siviller zarar gördü. Ölü sayısına ilişkin bilgiler netlik kazanacak. Rusya Luhansk’ta hayatı mahvediyor. Ekipler yangın söndürme çalışmaları yapıyor ve enkazı kaldırıyor" ifadeleri kullanıldı.

[old_news_related_template title="Rusya, Karadeniz'den Ukrayna’ya süpersonik füze fırlattı" desc="Rusya, Karadeniz kıyısından fırlattığı 2 süpersonik Onyx füzesiyle Ukrayna topraklarını vurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/06/iecrop/kalibr-reuters_16_9_1649243235.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-karadenizden-ukraynaya-supersonik-fuze-firlatti-7057867/"]

[old_news_related_template title="Rus basını: Bucha'daki görüntülerdeki kişiler 'aktör'" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Bucha kentinden gelen korkunç görüntüler tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı. Tüm dünyadan bu görüntülere yönelik tepkiler büyürken, Rus basını, Bucha sokaklarında kaydedilen görüntülerdeki kişilerin aktör olduğunu yaşananların da 'büyük bir prodüksiyon' eseri olduğunu öne sürerek tepki çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/06/iecrop/0_russianpng_16_9_1649249260.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rus-basini-buchadaki-goruntulerdeki-kisiler-aktor-7058086/"]