Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Londra'da gerçekleştirdiği toplantıda yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantılarda Türkiye’deki ekonomik durumla ilgili konuştu.

ABD merkezli finans ajansı Bloomberg'in iddiasına göre Nebati, enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söylediğini belirtti.

'KUR MEVCUT SEVİYELERDE KALACAK'


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'da yabancı fon yatırımcıları ve banka yöneticileriyle bir araya geldi. Bloomberg'e bilgi veren konuya yakın kaynaklara göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Londra’da düzenlenen toplantıda yatırımcılara kurun mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

Nebati ayrıca haftasonu Dolar/TL kuruyla uyumlu enflasyon için yeni önlemler ile yastık altı altın için yeni adımlar açıklanacağı bilgisini verdi. Nebati gerekirse kredi garanti fonunun artırılabileceği mesajını verdi.

Nebati ayrıca yabancı yatırımcılara Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söyledi.

NEBATİ'DEN MESAJ




Bakan Nebati, Londra temaslarıyla ilgili sosyal medyadan da bilgi verdi. Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Londra’da 2. gün programımızda yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüşüyoruz. Türkiye Ekonomi Modelimizi açıklamaya ve detaylandırmaya devam ediyoruz" dedi.

'ENFLASYON YÜZDE 50'Yİ GEÇMEZ' DEMİŞTİ


Türkiye'de tüketici enflasyonu ocak ayı verilerine göre önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 48,69 oranında artmıştı. Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamlarından önce Bakan Nebati Japon medyasına verdiği demeçte, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını ama yüzde 50'yi geçmeyeceğini belirtirken bu yıl Türk lirasının istikrara kavuşacağını söylemişti.

Bakan Nebati Japon Haber ajansı Nikkei'ye verdiği röportajda, “Enflasyonda yüzde 50 seviyelerini göreceğimizi düşünmüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

HAZİNE'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bazı mecralarda Bakanımızın Londra'daki toplantıda, 'Türkiye’de enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söyledi' açıklaması yer almaktadır. Bakanımızın böyle bir açıklaması olmamıştır. Katılımcının yanlış anlamasından kaynaklanmaktadır" denildi.

[old_news_related_template title="Bakan Nebati'den Londra'da art arda görüşmeler" desc="Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra’da çeşitli bankaların ve yatırımcıların üst düzey yöneticileri ile görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/nebati-2_16_9_1644262353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/bakan-nebatiden-londrada-art-arda-gorusmeler-6938743/"]

[old_news_related_template title="Türkiye enflasyonda Venezuela'yı bile geçti" desc="Türkiye'de aylık bazda enflasyon, aralık ve ocak ayında dünya enflasyon liginin zirvesindeki Venezuela'yı bile geride bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/08/iecrop/ven_16_9_1644315956.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/turkiye-enflasyonda-venezuelayi-bile-gecti-6939883/"]