Yem fiyatlarındaki büyük artışlar nedeniyle zor durumda olan besiciler yeni bir sıkıntıyla daha baş başa. Üreticiler ve besiciler, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle ham madde sıkıntısı yaşanacağını belirttiler.

SORUNLARI DİNLEDİLER

CHP Esnaf Masası, Erzurum’da esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinledi. Heyette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile İzmir  Milletvekili Atilla Sertel  yem üreticisi ve besici vatandaşlarla görüştü.

"HAM MADDE BULABİLECEK MİYİZ, BİLMİYORUZ"

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle ham madde sıkıntısı yaşanacağını belirten yem üreticileri ve besiciler, “Yem ham maddesini Rusya ve Ukrayna’dan tedarik ediyoruz. Şu anda Rusya ve Ukrayna limanlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleyen dönemlerde ham madde bulabilecek miyiz bunu bilmiyoruz” diye konuştu.

 

15 GÜNLÜK STOK KALDI

Konuyla ilgili CHP Milletvekili Kılınç ise; “Hayvancılığın merkezi Erzurum’da besiciler tedirgin. Besicilerin en fazla 15 günlük yem stoku var. Hayvan yemi hammaddesi Rusya ve Ukrayna’dan alınıyor. Savaş nedeniyle yem bulamam riski ile karşı karşıyalar” değerlendirmesinde bulundu.

[old_news_related_template title="Faiz kıskacındaki besici, alacaklılar kapısına dayanınca canına kıydı" desc="Ardahan’da banka ve Tarım Kredi Kooperatifi borcu faizleri ile birlikte 770 bin lirayı bulan besici, alacaklıların sıkıştırmasından sonra canına kıydı. Otomobilini bile sattığı halde borcunun faizini bile ödemekte güçlük çeken besici 34 yaşındaki Fuat Avşar üç çocuk babasıydı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/23/iecrop/spot-sablon_16_9_1642934906.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/faiz-kiskacindaki-besici-alacaklilar-kapisina-dayaninca-canina-kiydi-6906701/"]

[old_news_related_template title="Yem fiyatları nedeniyle ineklerini satan çiftçi: AKP’ye oy verdiğim kolum kesilseydi de, vermeseydim!" desc="Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yaşayan ve 13 yıldır hayvancılıkla uğraşan Tuncay Kılıç, yem fiyatlarındaki fahiş artışa daha fazla dayanamadı ve ineklerini satmak zorunda kaldı. Bugüne kadar AKP’ye oy verdiğini söyleyen Tuncay Kılıç, “İnanın oy verdiğim kolum kesilseydi de vermeseydim” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/14/iecrop/cifci_16_9_1639472630.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yem-fiyatlari-nedeniyle-ineklerini-satan-ciftci-akpye-oy-verdigim-kolum-kesilseydi-de-vermeseydim-6826448/"]