Gezi Parkı davasında 17 sanığa verilen hapis cezalarına toplumun her kesiminden tepkiler sürüyor.  Eski TBMM Başkanı ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'tan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Maide ve Nahl surelerinden adaletle ilgili iki ayet paylaşan Bülent Arınç "Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur." uyarısında bulundu.

HER İŞİMİZDE ADALETLİ OLMALIYIZ

İşte Arınç'ın o paylaşımları:

* Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adalete şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvaya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” (Maide/8)

* Bir başka Ayet-i Kerime’de ise şöyle şöyle zikrediliyor: “Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder, hayasızlığı, kötülüğü, zorbalığı yasaklar.” (Nahl/90)

* “Adl” sıfatı Rabbimizin isimlerinden birisidir. Bir mümin olarak her işimizde adaletli olmalıyız. Adalet konusu, Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde defalarca müminlere bir talimat olarak verilmiştir. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir.

"VİCDANLARDA ONULMAZ YARALAR AÇILIR"

* Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur.

* Normatif hukuk kuralları da, inancımız da bu konunun önemini net şekilde ortaya koyar. Ekmek, su ve hava gibi ihtiyacımız olan adalete bir an önce kavuşmamız ümidiyle Kadir Gecenizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim cümlemizi takva sahibi kullarından eylesin.

[old_news_related_template title="AKP’li eski vekilden yargı eleştirisi: Bu yıkıma dur diyecek otorite belli" desc="AKP’li eski vekil Hüseyin Kocabıyık, sosyal medya hesabından bazı eleştirilerde bulundu. Kocabıyık, 'Hukuk dışı kararların hakim ve savcıları bizi, hayatımızı adadığımız ne kadar kutsal değer varsa onları savunamaz hale getiriyorlar. Bu karar sahipleri mazide başardığımız her şeyi yıkıyorlar aslında. Bu yıkıma dur diyecek otorite bellidir ve ondan imdat istiyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/huseyin-kocabiyik-1_16_9_1651008093.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-eski-vekilden-yargi-elestirisi-bu-yikima-dur-diyecek-otorite-belli-7099983/"]

 

[old_news_related_template title="Eski MHP'li vekilden Kavala tepkisi: Adalet bu kararı verenlere haramdır" desc="Geçtiğimiz aylarda partisinden istifa eden, Gümrük Tekel eski Bakanı merhum Gün Sazak'ın oğlu, 21.dönem Eskişehir MHP Milletvekili Süleyman Servet Sazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Gezi davası duruşmasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Sazak paylaşımında, 'Bu günden itibaren Osman kardeşimdir, adalet bu kararı verenlere haramdır' ifadelerine yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/sazak_16_9_1650972485.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/eski-mhpli-vekilden-kavala-tepkisi-adalet-bu-karari-verenlere-haramdir-7098907/"]

[old_news_related_template title="Gezi Davası duruşmasında karar çıktı" desc="2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/gezi2_16_9_1650898547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/gezi-davasi-durusmasinda-karar-cikti-7089885/"]

[old_news_related_template title="Sanatçılardan Gezi kararına tepki" desc="Gezi Davası'nda çıkan karara sanatçılar tepki gösterdi. Oyuncu, şarkıcı ve yazarlar, Osman Kavala ve hakkında tutuklama kararı çıkanlara destek mesajı attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/gezidavasi.sozcu__16_9_1650955167.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/sanatcilardan-gezi-kararina-tepki-bu-hepimize-dert-olsun/"]