Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 'Uluslararası İyilik Ödülleri' programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

*Türkiye Diyanet Vakfı'mız yarım asra yakındır yürüttüğü başarılı çalışmalarla ülkemizde ve mazlum coğrafyalarda umudu, kardeşliği ve sevgiyi büyütmeyi sürdürüyor.

* Corona virüs salgını insanlığın kaderinin ortak olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Temel sağlık hizmetlerine ulaşamadığı ya da aşıya erişemediği için hayatını kaybeden hastaların dramlarına şahitlik ettik.

*Başta dezavantajlı toplum kesimleri olmak üzere, ihtiyaç sahibi insanlar adeta kaderlerine terk edildi.

*Bu vahim tablo karşısında testten ilaca ve yataklı tedaviye kadar tüm gereksinimlerini karşılarken dünyanın geri kalanına sırtımızı dönmedik.

*İyilere hürmet ve vefa nasıl önemliyse kötülere ve zalimlere karşı haşmetli olmak da o derece hayati öneme sahiptir.

*Bizler 40 yıla yakın süredir bölücü terörle mücadele eden, terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz.

*Uzun terörle mücadele dönemimizde, güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik.

*Bölücü örgüt mensupları yaklaşık 40 yıldır, tam bir gözü dönüşlükle sadece yaktılar, sadece yıktılar; baskı, tehdit ve şiddetle Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çevirdiler.

*İlk günden itibaren en büyük yarayı anaların yüreklerinde açtılar.

*Başlattıkları evlat nöbetiyle, Diyarbakır anneleri sadece korku duvarlarını parçalamakla kalmadılar. Aynı zamanda siyasetçi görünümlü insan kaçakçılarının da maskelerini indirdiler.

"BİZ MÜLTECİLERİ ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERMEYECEĞİZ"

*Salgın bize hem kul olarak acizliğimizi hem de hayatta peşinde koşulması gereken daha yüce şeyler olduğunu hatırlatmıştır.

*Mesele kadim değerleri yeniden ihya edebilmektir. Ne diyorlar, seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz diyorlar, biz göndermeyeceğiz.

*İktidar olurlarsa Suriye'ye, Afganistan'a tekrar göndereceklermiş, biz göndermeyeceğiz, biz ev sahipliğine devam edeceğiz.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müslümanlar ayrımcılığa güçlü tepki göstermeli" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. Yüz milyonlarca insanı hedef alan bu haksızlık, hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında Müslümanlar güçlü tepki göstermeli, meşru zeminde haklarını aramalı, mücadelesini vermelidir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/depophotos_17155047_16_9_1647346481.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogan-muslumanlar-ayrimciliga-guclu-tepki-gostermeli-7012509/"]