İstanbul’da Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde belediyenin yıkım ısrarı devam ediyor.

Geçen hafta yaşananlardan ayrı şekilde bu sefer polisler sabah erken saatlerde değil, gece saatlerinde, 03.00 sularında mahalleye gelmeye başladılar.



KAPILAR KIRILDI, VATANDAŞLAR ZORLA DIŞARI ÇIKARTILDI

Sabah saatlerinde ise yıkım işlemleri için tahliyeler başlatıldı. Fakat bazı evler boş değil ve içlerinde oturanlar var.

Beykoz Belediyesi tarafından yıkım emri verilen binaların kapıları kırılarak içeri girildi, vatandaşlar zorla dışarı çıkartıldı.

Bu sırada yine evlerinin çatısına çıkarak tepki gösterenler de oldu.

Bazı vatandaşların eşyaları ise belediye görevlileri tarafından sokağa atıldı.



DAVALAR SONUÇLANMADAN ÖNCE HIZLA YIKMAK İSTİYORLAR

Mahalleden görüntüleri de paylaşan semt sakini Ahmet Kanbur SÖZCÜ'ye şunları söylemişti:

*Öncelikle kentsel dönüşüm için imar planı gerekiyor. Zaten burası rezerv alan ilan edildi. Bizim toplam 90 tane davamız var. Bunun içinde yıkım ve tahliye için yürütmeyi durdurma davaları da var.



*Ana davada bilirkişi rapor hazırladı ve hukuka aykırılığı ortaya koydu. Zaten bundan sonra hızlandılar. Taciz, baskı arttı. Çünkü bir an önce hiçbir engelle karşılaşmadan burayı yıkıp bitirmek istiyorlar.

*İmar planının iptal olmasından korktular. Rezerv yapı ilan edilmesiyle ilgili bir  dava da var. Bilirkişi atandı bu davada da. 28 Eylül'de gelecek o da. Yani asıl amaç burayı 28 Eylül'e kadar bitirmek.

*Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararlarını da 28 Eylül'den sonrasına attı. Belediye de bunu fırsat bilip yürütmeyi durdurma dahi olsa, hukuki süreç devam etse dahi evleri yıkmaya girişti.

*Pazartesi mesela, yürütmeyi durdurmayla ilgili iki tane davası olan bir ailenin evini tahliye edip yıktılar. Şimdi mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı gelirse ne olacak?



İNSANLARA BBU KADAR ZULÜM YAPILAMAZ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kentsel dönüşüm nedeniyle mahalle sakinleriyle polisin karşı karşıya geldiği Beykoz Tokatköy'de yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Kavuncu, “Kentsel dönüşüm bu değil. İnsanlar zorla yerlerinden ediliyor. Mart 2019 - Haziran 2019 döneminde, Kiptaş'taki bu projeyi TOKİ'ye geçirme sebepleri de böylece anlaşıldı. İnsanlara bu kadar zulüm yapılmaz!” dedi.

[old_news_related_template title="Tokatköy'de yıkım sürüyor, her sokağa polis yerleştirildi" desc="İstanbul'da Beykoz'a bağlı Tokatköy Mahallesi'nde Beykoz Belediyesi, hukuki süreç devam etmesine rağmen yıkım ısrarını sürdürüyor. Bazı vatandaşlar evlerini terk etmiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/24/iecrop/yikim_16_9_1661332811.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tokatkoyde-yikim-suruyor-her-sokaga-polis-yerlestirildi-7325898/"]