Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi'ndeki polisevine dün saat 23.00 sıralarında terör saldırısı düzenlendi. İki kadın terörist ile kendilerini fark eden polisler arasında çatışma çıktı.

Canlı bomba olduğu öğrenilen teröristlerden biri aracı patlattı. Saldırıda  polis memuru Sedat Gezer şehit oldu. Bir polis ve üç sivil vatandaş yaralandı.

Yaşanan olayın ardından siyasiler sosyal medya hesaplarından art arda paylaşımlar yaparak terörü lanetledi.

TERÖRE LANET YAĞDI

Siyasilerin paylaşımları şu şekilde;

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Mersin’de polisevine yönelik alçakça düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurumuza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralanan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; terörü bir kez daha lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi: Mersin Mezitli’de hain terör örgütü PKK’nın polisevine düzenlediği saldırıda şehit düşen polis memurumuza Allah’tan rahmet, yaralanan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; terörü lanetliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Mersin'de polisevine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında maalesef bir polis memurumuzun şehit edildiğini üzüntüyle öğrendim. Terörün her türlüsünü topraklarımızdan kazıyacağımıza yürekten inanıyorum. Kahraman polisimizin ruhu şad, aziz milletimizin başı sağ olsun.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Mersin’de polisevine yapılan terör saldırısını lanetliyorum. Şehit polisimiz Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Milletimizin Başı Sağ Olsun. Mersin'de polisevine yönelik terör saldırısında şehit olan kahraman polisimiz Sedat Gezer'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyor, terörü lanetliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Mersin Mezitli ilçesi'nde Tece Polisevine düzenlenen hain saldırıda yaralanan iki polisimize acil şifalar diliyor, saldırıyı düzenleyenleri lanetliyorum. Allah polislerimizi sevdiklerine, sevenlerine bağışlasın.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek: Mersin Tece'de terör örgütünün polisevine düzenlediği alçak saldırıda şehit düşen polis memuru Sedat Gezer'e Allah’tan rahmet, yaralanan polis memurumuza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Başımız sağ olsun!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Mersin Mezitli Tece'de Polisevine düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Polis Memurumuz Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç: Mersin’de polisevine yönelik alçakça düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurum Sedat Gezer'e Allah’tan rahmet dilerim. Milletimizin başı sağ olsun

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili: Özgür Özel: Mersin Mezitli'de polisevine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurumuz Sedat Gezer'e Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Mersin Tece Polisevi’ne teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı belirtiliyor. Bu alçak saldırıyı lanetliyor, yaralılara acil şifa diliyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun #Mersin!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Mersin Tece Polisevi’ne yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum. Süreci yakından takip ediyoruz. Yaşanan olayla ilgili yetkililerden net bilgi almaya çalışıyoruz. Geçmiş Olsun #Mersin

[old_news_related_template title="Mersin'de polisevine terör saldırısı: Bir polis şehit oldu, biri polis 4 kişi yaralandı" desc="Mersin'in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki polisevine düzenlenen canlı bombalı terör saldırısında bir polis şehit oldu, bir polis ve 3 sivil yaralandı. Bomba imha ekipleri bölgede kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. İçişleri Bakanlığı, bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/26/iecrop/1-mersin_16_9_1664224580.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mersinde-silahli-catisma-yaralilar-var-7385325/"]

[old_news_related_template title="Mersin'de polisevine saldıran teröristlerden birinin kimliği belli oldu" desc="Dün gece Mersin'de teröristlerin polisevine düzenlediği saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ve üç sivil yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı iki teröristten birinin Dilşah Ercan olduğu açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/27/iecrop/iii_16_9_1664258539.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-mersinde-polisevine-saldiran-teroristlerden-birinin-kimligi-belli-oldu-7385554/"]