Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Ortaşar Mahallesi'nde  Ramazan B., Hamdullah B., Beşir T., Ahmet Z., Diyar D. ve Abdullah B., koyunları otlatmak için mezraya çıktı.



Yağmurun bastırmasıyla ağaç altına sığınan 6 çoban, kahvaltı yapmak için hazırlıklarını yaptı. O anda yıldırımın düşmesiyle 6 çoban yaralandı, 2 koyun ise telef oldu.

Yaralıların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Sağlık ekipleri sevk edildi. Kırsala 2 kilometre uzaklıkta olan yaralılar, köylülerin yardımıyla sağlık ekiplerine yetiştirilerek ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı.


HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Yaralılardan Ramazan B.’nin hayati tehlikesi devam ederken, 5 yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Yardıma ilk koşan Deniz Varlı, çobanların kahvaltı yapmak için ağacın altına geçtiğini, yıldırım düşünce toplam 6 kişinin yaralandığını, Ramazan adlı arkadaşının ağır olduğunu söyledi. Varlı, 2 koyunun da telef olduğunu kaydetti. İHA

[old_news_related_template title="Tek bacakla 26 yıldır çobanlık yapıyor" desc="Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde yaşayan Olgun Yıldız, çocuk yaşlarda kesilen bacağı nedeniyle 26 yıldır tek bacağıyla çobanlık yapıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/22/iecrop/iha.coban__16_9_1655880938.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/tek-bacakla-26-yildir-cobanlik-yapiyor/"]