Dünyanın en zengin insanları arasında olan Jeff Bezos'un da ocak ayında yatırım yaptığı Altos Labs, insan vücudunun bir kısmını veya tamamını gençleştirmeye odaklanıyor. Altos Labs'te en iyi bilim insanları, insan vücudunu ve organlarını sağlıklı tutmanın yollarını aramak için bir araya getirilirken Bezos da bu girişimi 230 milyon sterlinle desteklemişti.

Altos Labs'ten Izpisu, insanların daha uzun ve daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak isteyen girişimin hedefine yaklaşıyor olabileceğini söyledi.

FARELER ÜZERİNDEKİ DENEMELER BAŞARILI


Izpisua, EL PAÍS'e verdiği demeçte, "Yirmi yıl içinde yalnızca semptomları tedavi etmekle kalmayıp aynı zamanda hastalıkları ve yaşlanmayı hücresel gençleştirme yoluyla öngörebilen, önleyebilen ve tedavi edebilen araçlara sahip olacağımıza inanıyorum" dedi.

Izpisua'nın açıklaması, kendisinin ve ekibinin farelerde yaşlanma belirtilerini tersine çevirebildiği başarılı deneylerin ardından geldi. Testler, ara sıra dört gençleştirici genin etkinleştirilmesine dayanıyor. Izpisua ve ekibi, farelerin genetik olarak yaşlanmalarına rağmen yüzde 30 daha uzun yaşayabildiklerini buldu.

NOBEL ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANLARI ÇALIŞIYOR


Izpisua'nın ekibi, dört geni aralıklı olarak aktive etti. Bunu 35 insan yılına eşdeğer bir süre boyunca yaptılar. Sonuçlarda da cilt ve böbrekler gibi farklı doku türlerinde gençleştirici etkiler gözlemlendi. Bu yöntemin, insanlarda yaşlanmayı önlemeye yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Izpisua, Altos Labs tarafından işe alınan birkaç yüksek profilli bilim insanından sadece biri. Altos laboratuvarları, İspanyol araştırmacının yanı sıra Frances Arnold, Jennifer Doudna, Shinya Yamanaka ve David Baltimore gibi dört Nobel ödüllü bilim insanını da işe aldı.

Ancak Altos Labs, bir yandan da son derece gizemli bir duruş sergiliyor. Örneğin; şu anda, laboratuvarı kimin çalıştırdığına dair hiçbir bilgi yok. Laboratuvar, amacını açıklamasına rağmen, arkasında kimin olduğuna dair çok az ayrıntı paylaştı.


[old_news_related_template title="Jeff Bezos, sonsuz yaşam için en iyi bilim insanlarını işe alıyor" desc="Amazon CEO'su Jeff Bezos, yeni yaşlanma karşıtı firması Altos Labs'de yüzlerce yıl yaşamanın sırrını bulmak için çalışacak en iyi bilim insanlarını işe aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/jeff_bezos-reuters1_16_9_1642828204.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/jeff-bezos-sonsuz-yasam-icin-en-iyi-bilim-insanlarini-ise-aliyor-6904342/"]

[old_news_related_template title="Jeff Bezos'un son yatırımı yaşlanmayı durdurmak için" desc="Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, insan vücudunun bir kısmını veya tamamını gençleştirmeye odaklanan girişime yatırım yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/08/iecrop/jeff_bezos-reuters-1_16_9_1641647925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/jeff-bezosun-son-yatirimi-yaslanmayi-durdurmak-icin-6875764/"]

[old_news_related_template title="Günde 10 bin adım efsanesi çürütüldü: 8 bin adımdan fazlasının ek bir faydası yok" desc="Amerikalı araştırmacılar her gün 6 bin ila 8 bin adım atmanın 60 yaş üzeri için ölüm riskini yüzde 54 azalttığını ortaya çıkarırken, 8 binden fazla adımın herhangi bir ek faydasının olmadığını ileri sürdüler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/14/iecrop/yurumek-shutterstock_16_9_1647259593.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/gunde-10-bin-adim-efsanesi-curutuldu-8-bin-adimdan-fazlasinin-ek-bir-faydasi-yok-7010136/"]