Ekrem İmamoğlu'nun bugün gerçekleştireceği Erzurum buluşması öncesi AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden tepki çeken bir hamle geldi. Havuzbaşı Kent Meydanı'nda vatandaşlarla buluşacak olan Ekrem İmamoğlu'nun mitingini engellemek amacıyla meydan belediye otobüsleriyle kapatıldı.



 

"BU KARA LEKEYİ ÖMRÜNÜN SONUNA KADAR TAŞIYACAKSIN"

Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili Twitter üzerinden paylaşım yapıp tepki gösterdi. AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i de etiketleyen İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;



Erzurumlu hemşehrilerimle saat 18:00’deki buluşmamıza engel olunmaya çalışılıyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı
Mehmet Sekmen bu nezaketsizliğin kara lekesini ömrünün sonuna kadar taşıyacaksın.

Saat 18.00’de tüm Erzurumluları Havuzbaşı Kent Meydanı’na bekliyorum. Haydi Erzurum.

 

OTOBÜSLER KALDIRILDI

Öte yandan gelen tepkilerin ardından otobüsler alandan kaldırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu'nun danışmanı Özgen Nama, “İtfaiye araçlarını alana çekerek saat 18.00’de Ekrem İmamoğlu’nun halk buluşmasını engellemeye çalıştılar. Ancak sosyal medya aracılığıyla bir duyuru yaptık ve Erzurum halkı, mahallelerden, köylerden, ilçelerden akın akın alana geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu otobüsleri çekmek durumunda kaldı. Bu ahlaksızlığa gerek yok.” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KONU HAKKINDA TWEEET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılçdaroğlu konu ile ilgili, Ekrem İmamoğlu'nun Tweet'ini alıntılayarak şu satırları paylaştı:

Erzurum'un Ak Partili Belediye Başkanı'nın yaptığını gördünüz. Biz bu eşiği aşmak zorundayız gençler. Evladım Ekrem Başkan'ı bununla durduramazlar, ona bunlar vız gelir tırıs gider.