DİPLOMA SAHTE ÇÜNKÜ...
Ümit Zileli 3 Haziran'da kalame aldığı köşe yazında Tayip Erdoğan'ın diploması ile ilgili şüphelere değindi ve Erdoğan'ın mezun olduğu söylenen yüksek okuldaki başka bir bölümden mezun olan Mustafa Temel'in Erdoğan'ın diplomasının sahte olmasının nedenlerini sıraladığı listesini okuyucularıyla paylaştı:
– Yüksek Okul Geçici Çıkış Belgesinde “GEÇİCİ ÇIKIŞ BELGESİ” yazar, “MEZUNİYET BELGESİ” değil. Bir not: Bunu okuyunca dönüşümde benim okuldan aldığım belgeye baktım, “Geçici Çıkış Belgesi” yazıyordu!..
– RTE'nin sahte belgesinde “YUKARIDA FOTOĞRAFI ONAYLANMIŞ BULUNAN” diye yazıyor. Ama yukarıda fotoğraf yok. Bu bir sahteliktir.
– RTE'nin Yüksek Okul Çıkış belgesinde iki tane belge numarası vardır. 440 ve 677. Bu yasal değildir. Bir belgeye tek numara verilir. Bu da sahteciliktir.
– 1980'li yıllarda Yüksek Okulları Müdürlükler yönetirdi. DEKAN değil. Bu da yasal değil. Benim yüksek okul belgem örnektir. RTE'nin Yüksek Okul Diploması, sahtecilikle hazırlanmıştır, yok hükmündedir.
Ağır ve incitici değil mi?.. Ama son iki madde olayı iyice vahim hale getiriyor:
– RTE'nin bu sahteciliği kendi ıslak el imzası ile onaylaması, sahteciliği bilerek ve isteyerek yaptığının kanıtıdır.
– RTE'nin “Yüksek Okul Mezuniyet Belgesi” Microsoft'un 2005 yılında piyasaya çıkardığı “CALİBRİ FONT” ya da 2008'de ortaya çıkan yazı türü “MALGİN GOTIC FONT” ile düzenlenmiştir. Bu açıkça resmi belgede sahteciliktir. Çünkü Erdoğan'ın 1981'de aldığını iddia ettiği İktisat Yüksek Okul Mezuniyet belgesi olan 1980-81'de böyle bir yazı türü yoktu!..
CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN...
Can Ataklı 30 Mayıs'ta Sözcü'de yayımlanan köşe yazısında Tayyip Erdoğan'ın "şüpheli" diplomasının gündeme geldiği bir davada sanığın savunması ve Erdoğan'ın avukatlarının cevabını köşesine taşıdı:
"Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan bir kişi savunmasında Erdoğan'ın üniversite diploması olmadığını belirterek “Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün olmayan birine hakaret etmem de mümkün olmaz” deyince, sarayın avukatları mecburen mahkemeye diploma ile ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.
Ancak avukatlar diploma koymak yerine garip bir yorum yapınca kafalar iyice karıştı. Saray avukatı savunma sırasında “Cumhurbaşkanı'na yönelik mezuniyeti ile ilgili çirkin yaklaşımları reddediyorum. 2547 sayılı kanunun 3'üncü maddesinde hüküm vardır. Buna göre yüksek öğretim tanımı orada yapılmıştır. Yüksek öğretim milli eğitim sistemi içerisinde, orta öğretime dayalı en az 4 yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim öğretimin tümüdür. Dolayısıyla cumhurbaşkanının ne anayasa ne de siyasal olarak meşruiyeti ile ilgili zerre tartışma söz konusu değildir” dedi. Bu savunma Erdoğan'ın 4 yıllık değil iki yıllık bir yüksek eğitim programını bitirdiği yönünde kuşkuların artmasına neden oldu. Eğer Erdoğan anayasada belirtildiği gibi 4 yıllık değil daha az sürede bitirilen bir yüksek öğrenim programı aldıysa cumhurbaşkanı seçilmesi için yeterlilik aşamasını geçirmemiş oluyor.
Bu da cumhurbaşkanı seçilmesinin mümkün olmadığı anlamına geliyor."
"ERDOĞAN'IN DİPLOMASI VAR MI?"
CHP'li Barış Yarkadaş kamuoyunda günlerdir tartışılan diploma skandalını TBMM'ye taşıdı ve Meclis'e verdiği soru önergesinde Erdoğan'ın diploması ile ilgili kritik sorular yöneltti: "Recep Tayyip Erdoğan ülkemizde; hangi üniversitede öğrenim görmüş ve ne zaman mezun olmuştur? Erdoğan'ın öğrenim gördüğü bölümün adı nedir ve bölüm kaç yıllıktır?"
"ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANLIĞI DÜŞÜRÜLSÜN" TALEBİ!
Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğunu savunan HKP, YSK'ya 28 Eylül 2015'te başvurdu.Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP), Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurarak, Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasının sahte olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığının düşürülmesini istedi. Halkın Kurtuluş Partisi adına avukatları tarafından YSK’ya verilen dilekçede, Erdoğan’ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığının Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde de dile getirildiği, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun, sahte diploma iddialarına Erdoğan tarafından yanıt verilmediği hatırlatıldı.
Halaçoğlu’nun iddialarından sonra Marmara Üniversitesi’nce basına servis edilen diplomada da Rektör ve Dekan imzasının olmadığı belirtilen dilekçede, son olarak yazar Ergün Poyraz’ın Erdoğan’a ait diploma aslını yayınladığı kaydedildi. Dilekçede, Poyraz’ın yayınladığı diploma ile daha önce Halaçoğlu ve Marmara Üniversitesi tarafından servis edilen diplomalar arasında çıplak gözle görülebilen ciddi bir fark olduğu belirtilerek, her ikisinin de sahte olduğu öne sürüldü.
Her iki durumda da, Erdoğan’ın mezun olduğu yılda, üniversitenin henüz kurulmamış olduğunun kesin olduğu belirtilen dilekçede, Anayasal ve yasal düzenlemelere göre Cumhurbaşkanı seçilmek için 4 yıllık üniversite eğitimi alınmasının şart olduğu ancak söz konusu ”Sahte” diplomaların’, Erdoğan’ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığını gösterdiği öne sürüldü.
Dilekçede, Erdoğan’ın YSK’ya sunduğu diplomanın sahteliğinin Ergün Poyraz tarafından yayınlanan Noter Onaylı diploma ile kanıtlandığı öne sürülerek, “bu nedenle seçilme yeterliliği olmayan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının düşürülmesi ve hakkında ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan hakkında suçundan suç duyurusunda bulunulması” istendi.
"BENİ NEDEN MAHKEMEYE VERMEDİN?"
Can Ataklı, Tayyip Erdoğan'ın diploması ile ilgili saray'ın sessizliğine değindiği 21 Nisan 2016 tarihli yazısında Erdoğan'ın diplmasının sahte olduğunu belirten MHP'li Halacoğlu'nun iddialarına yer verdi:
Halacoğlu 2015 Haziran ayında bir gazeteye verdiği demeçte “Ben, Cumhurbaşkanına diploman sahte diyorum beni mahkeme vermiyor. Normal başka bir şey olsaydı çoktan verirdi” diyor.
MHP'li Halacoğlu kendilerine gösterilen diplomanın garip olduğunu da belirterek şunları söylemiş; “Diyorum ki; 1981 yılında mezuniyet belgesi almışsın, mezuniyet belgende ne resim var, ne gizli damga var, soğuk damga var. Dekanın da mührü yok. İmza var, mühür yok. Kazıntı ve silinti yoktur diyor diğerlerinde resim var, soğuk damga var. Seninkinde niye öyle değil? Oraya not düşülmüş, ‘elden aldım' diye. Mezuniyet belgenin sonrasında kurulmuş bir üniversiteden nasıl mezun olabilirsin? Marmara Üniversitesi'nin diplomasını nasıl alırsın diye soruyorum ve İşletme mezunu olarak nitelendiriliyor. Halbuki İşletme ile alakası yok. Aksaray'da Maliye Meslek Yüksek Okulu mezunu, eğer mezunsa?”
TAYYİP'İN DİPLOMASINDA BİR ŞEY EKSİK!
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite mezunu olduğunu söyleyen Marmara Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Zafer Gül'e Twitter hesabından paylaştığı geçici mezuniyet belgesi ve diploma ile yanıt verdi.
MHP'li Halaçoğlu, Erdoğan'a ait olduğu ifade edilen diplomayı paylaşarak "Bu diploma eksik olan imzalar. Üniversite 1982 temmuzda kuruldu. Mezuniyet 1981." dedi. Halaçoğlu'nun paylaştığı diplomada Erdoğan'ın mezuniyet tarihi 1981 yılı olduğu görülüyor.
Halaçoğlu bir sonraki tweetinde ise geçici mezuniyet belgesini paylaşarak "Başbakanın mezuniyet belgesi. Ne dersiniz?" diye sordu.
İŞTE HALAÇOĞLU'NUN O TWEETLERİ:
ERDOĞAN'IN ÜNİVERSİTE HAYATI YOK!
Erdoğan'ın diplaması ile ilgili şüpheler dile getirilirken Soner Yalçın 29 Nisan 2014'te dikkatleri Tayyip Erdoğan'ın üniversite hayatına çekti! Sone Yallın Erdoğan'ın ilkokul, ortaokul ve lise hayatı ballandıra ballandıra anlatılırken neden üniversite hayatı ile ilgili hiçbir bilginin, anının olmadığını sorguladı.