İsrail Anti-Terör Dairesi, 19 Mart'ta Beyoğlu'nda gerçekleşen ve 3'ü İsrailli, 1'i İranlı 4 turistin ölümüne yol açan intihar saldırısının asıl hedefinin İsrailli turistler değil, Türk turizmini baltalamak olduğunu açıkladı.

19 Mart'ta İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısında 3'ü İsrail, 1'i İran vatandaşı ve 1'i saldırgan olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi de yaralanmıştı.


Doğrudan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya bağlı olan Anti-Terör Dairesi'nden yapılan açıklamada, bir aydır yürütülen araştırmaların sonucunda IŞİD'li intihar saldırganının özel olarak İsrailli turistleri hedef almadığı sonucuna varıldığı bildirildi.

VATANDAŞLARINA "DERHAL TERK EDİN" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞLARDI


Daire birkaç hafta önce de, terör tehdidi nedeniyle Türkiye'de bulunan bütün İsrail vatandaşlarının ülkeyi derhal terk etmesi çağrısında bulunmuştu.

(DHA)