Gemlik ilçesinde belediye tarafından çevre yolunda iki caddenin kesiştiği alanda Kuva-i Milliye anıtı inşa ediliyordu. Anıtın özel bir firma tarafından yapımı sürerken, beton dökümü sırasında demir platform büyük bir gürültü ile çöktü. Kalıp ve sıvı betonun arasında kalan işçiler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
BETONU KALDIRAMADI
Kuva-i Milliye Anıtı'nın demir blokları üzerine dökülen betonu kaldıramadı. Büyük bir gürültüyle çöken demir kalıpların üzerinde çalışan işçiler neye uğradığını şaşırdı.
Demir kalıp ve sıvı betonlarla birlikte derenin içerisine düşen işçilerden kimi kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalışırken, 3 yaralı olay yerine gelen itfaiye ve ambulans ekipleri tarafından kurtarıldı.
Göçüğü haber alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı. (İHA)
[old_news_related_template title="İstanbul'da metro inşaatında kontrollü patlatma: İş yeri ve evlerin camları kırıldı" desc="İstanbul Pendik Kaynarca'da yapımı devam eden metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüller patladı. Patlama nedeniyle çevredeki iş yeri ve evlerin camları kırıldı, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/pendik-dha-2_16_9_1620840367.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/istanbulda-metro-insaatinda-patlama-6427933/"]
Köprüdeki inşaat çöktü: 3 yaralı
Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir köprünün üzerinde yapılan Kuva-ı Milliye Anıtı’nın platformu inşaat halindeyken çöktü. Göçük altında kalan 3 işçi yaralandı.