Sayın Maliye Bakanı yeni tasarruf tedbirlerini ilan etti ve uygulamaya konuldu. Bu uygulama çok özellikli…

Uygulamaya göre Saray, ülkeyi yöneten kadrolar, bir kaç yerden ikişer üçer maaş alan kamu görevlileri, Millet vekilleri ve elitler uygulama dışında tutuluyor. 

Her zaman olduğu gibi tüm yük, emekli, asgari ücretli, dar gelirli tüm yurttaşların sırtına bindiriliyor. 

Sorumlular, Ülkem insanının yüksek enflasyon karşısında feryat eden insanlarının sesine feryadına kulak verin. İktidar ve küçük ortağı (Gerçekte büyük) Milletvekilleri çarşı pazara çıkın.

İnsanlar kan ağlıyor. Karınlarını doyuracak imkanları bile gittikçe daralıyor. Çekinmeyin seçmenler sizi şahsen tanımazlar. Bu içler acısı durumu gözlerinizle görün. 

Emekliye vereceğiniz 2.500 lirayı bile vermemek için zorlandınız. Değerli Okurlar, Acı olan da ülkemde emekliye zammı belirleyenler, bu parayı çocuklarına günlük cep harçlığı verenlerin olması.

Geçmişte halkın Milletvekili maaşları ile ilgili bir söylemi yoktu. Son beş yılda halkın yüksek enflasyon nedeniyle çektiği sıkıntılardan dolayı, kendi aldıkları ile Milletvekili maaşları arasındaki uçuruma adeta öfke kusuyor. 

Siyasiler biraz halk arasına karışıp onlarla sohbet edip halkı yüz yüze dinleseniz. Eğer ülkede vergiler gariban vatandaşın sırtına yükleniyorsa, beni koruma ve kollaması için oy verip TBMM gönderdiğim temsilciler bu duruma karşı çıkmalılar.

Halkın temsilcisi olarak bize oy verip TBMM gönderen vatandaştan önce, biz gereğini yapıp maaşlarımıza yapılan zamları reddedetmeliyiz demelilerdi.

Ekonomi uzmanları bu konuda; Türkiye’de son enflasyon verilerinin ardından milletvekillerine yapılacak zammın 19.31 olarak açıklanması sonucu, milletvekilliği maaşlarının 170 bin liraya yükseldiği açıklandı. (Ülkemiz bu maaş oranı ile maalesef gelişmiş Avrupa ülkeleri arasında milletvekillerine en yüksek maaş veren ülke konumunda bulunuyor. Yani milli gelirden en yüksek payı siyasiler ve elit kesim alıyor ve hiç tasarrufu düşünmüyorlar. Nasıl olsa dar ve orta gelirli vatandaş onlar adına tasarruf yapıyor).

Son dönem Milletvekillerine sunulan imtiyazlar nedeniyle, enflasyon altında ezilen vatandaşlarda büyük bir isyan var. 600 Milletvekili maaşı yanında, ikinci dönemi ise Milletvekili+ Milletvekili emekli maaşı alıyor. (Kıyak emeklilik).

Bitmiyor, THY’de indirimli seyahat. TBMM’de ucuz yemek, milletvekili ve ailesinin sınırsız bedava sağlık hizmeti… Anlayacağınız, Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde olmayan ayrıcalıklar.
Böyle olunca da muhalefet milletvekilleri de fazla ses çıkarmıyor diye veryansın ediyorlar.

Büyük halk kesimleri biran önce erken değil , hemen seçim diyor. Muhalefet Milletvekilleri de halkla konuştuğunda erken seçim deseler de, içlerinden iki yılım henüz dolmadı diyeceklerin de çok sayıda olduğunu hatırdan çıkarmamak gerek.

Soru şu, Milletvekilliğine sağlanan ballı güzellikler ( Kıyak Emeklilik) olmasa vatan, millet sevgisini yere göğe sığdırmayan kimlerin Milletvekilliğine aday olacağını çok merak ediyorum???

SON SÖZ; Tek maaşla ev aldığımız yıllardan, 2 maaşla kira veremediğimiz günlere geldik….
Çağ atlamak böyle mi oluyormuş …! ANONİM