
Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan dünyaca ünlü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar, üstün zekâlı çocuklarımız ile buluşacak. Sancar, TÜZDER’in Dâhiler ve Üstün Zekalılar Günü kapsamında gerçekleştireceği
"Dâhiler Dahildir" adlı organizasyonda eğitimcilere ve velilere “Üstün Zekâlılarda Motivasyon” konulu bir sunum yapacak. Ayrıca dahi ve üstün zekâlı çocukların sergileyecekleri bir dizi etkinliğe de eşlik edecek.
Dahi ve üstün zekâlı çocuklar robot, bilim, teknoloji ve sağlık alanlarında kendi buluşlarını sergileyeceği programa katılım ise ücretsiz...Etkinlikte çocukların semazen gösterisinin de yer alacak.
ÜNLÜ AKADEMİSYENLER KONUŞACAK
TÜZDER, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğazhisar Eğitim Kurumları iş birliğiyle yürütülecek 'Dâhiler Dahildir' programı çerçevesinde düzenlenecek oturumlarda, ulusal ve uluslararası çeşitli üniversitelerde bu konuda çalışmalar yapmakta olan konuk akademisyenler “Üstün Zekâlılarda Motivasyon, Üstün Zekânın Öngörülemez Gelişimi, Üstün Zekâlıların Unutulanları, Üstün Zekâlıların Eğitiminde Örnek Uygulama – Dahi Park” başlıklarıyla konuşmalar ve sunumlar da yapacak.
ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİNDEKİ SON GELİŞMELER ANLATILACAK
Hisar Intercontinental Hospital’in de sağlık sponsorluğunu yaptığı Dâhiler Günü programında üstün zekâlı çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasının önemi, bu çocukların gelişimi için çok önemli bir yere sahip olan okulların niteliği; üstün zekâlı çocukların eğitimindeki son gelişmeler, zekâ gelişiminde atölye çalışmalarının önemi, bu çocukların ailelerinden, öğretmenlerinden, toplumdan ve milli eğitim sisteminden beklentileri konuları ele alınacak.