ESTETİK MERKEZLERİ ŞİKAYETÇİ
Araştırmaları derinleştiren polis ekipleri, bazı estetik merkezlerinin de aynı kişilerden şikayetçi olduğu bilgisine ulaştı. İddiaya göre şüpheliler, estetik firmalarına, sosyal medyadan ya da mail atarak, ulaşıyordu. Botoks ve dolgu ürünleriyle ilgili piyasa fiyatının yarısı tutarında teklifler veriyordu. Durumdan şüphelenen estetik firmalarının fiyat düşüklüğünü şüpheli bularak emniyete bilgi verdiği öne sürüldü.

BİN 498 ÜRÜN
Polisin yaptığı çalışmalar, şüphelilerin bazı eczanelere de ürün vermeye çalıştığını ortaya çıkarırken, çalışmaların ardından Beykoz'daki 2 adrese operasyon düzenlendi. Baskında, Ş.Ç. ve H.A. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise 2 milyon 300 bin lira değerinde bin 498 adet dolgu, botoks ve estetik merkezlerinde kullanılan tıbbi ürün ele geçirildi.
KAREKOD'LARDAN VERİ ÇIKMADI
Ele geçirilen ürünlerin bir kısmının baskın düzenlenen adreslerde paketlendiği öne sürüldü. Ürünlerin üzerinde karekod olması dikkat çekti. Ancak karekod okumlarında ilaçlarla ilgili bilgi görülmesi gerekirken, herhangi bir içerik açılmadığı öğrenildi.