Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, medya buluşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koç, yeni teknik direktörün Portekiz ya da Alman ekolünden olacağını belirterek, yeni sezon takımın başında Emre Belözoğlu olmayacağını ifade etti. Yaşanan polemiklerle ilgili de konuşan Koç, sezon başında kendileri hakkında iftiralar atanların şampiyonluğun kaçmasından sonra ortada olmadığını söyledi. Başkan Ali Koç yeni tesis ve kadın futbol takımı hakkında da planlarını açıklarken, futbol takımında kadroyu koruyup 4-5 tane nokta transfer yapacaklarını açıkladı.

EMRE BELÖZOĞLU GELECEK SEZON TAKIMIN BAŞINDA OLMAYACAK

*Emre Belözoğlu'na ben müteşekkirim, yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Ben Emre'yi yöneticiyken tanırdım ve sonrasında da tanırdım. Ben başkanlığa geldikten sonra da çok daha yakından tanıma fırsatım oldu. Kendisinden ne istediysek bugüne kadar elinden gelenin en iyisini yoğun mesailer harcayarak elini taşının altına koydu. Ben, Emre ile ilk sezonun ortasında istişare etmek için görüştüm. O zamanlar sene sonu İtalya'ya gidecekti. Kendisine bir kariyer planlaması yapmıştı. Evdeki hesap, çarşıya uymadı. Ersun Yanal'ın istediğiyle takıma kaptan olarak geri döndü. Sonra kendisini kaptan ve teknik direktör olarak buldu. Yaptığımız transferlerde bazı yanlışlıklar olabilir ama kısıtlı imkanlara rağmen gelmesi imkansız oyuncuları getirmesi açısından büyük artılar getirdi. [old_news_related_template title="Ali Koç'tan yeni teknik direktör açıklaması! 'Bielsa ile henüz temasımız olmadı'" desc="Yeni sezonda teknik direktörlük koltuğunda Emre Belözoğlu'nu düşünmeyen başkan Ali Koç yeni ve yabancı bir hocanın sinyallerini verdi. Marcelo Bielsa isminin gündeme geldiği toplantıda başkan, 'Henüz temasımız olmadı' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/01/iecrop/alikocc_16_9_1622558196.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/ali-koctan-yeni-teknik-direktor-aciklamasi-bielsa-ile-henuz-temasimiz-olmadi-6463228/"] *7 ay sonra ise kendisini teknik direktör ve sportif direktör olarak buldu. Kariyerinde kendisini ileride teknik direktör olarak gören birisi için riskli bir karardı ancak 1 saniye düşünmedi. Sahada gördüğümüz futbol, bizlerin beklentisine çok daha yakın bir seviyedeydi. Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaçırdık. İleriye dönük teknik direktörlük konusunda bana göre, 3 alternatifimiz vardı. Bunlardan biri Emre ile devam etmek. Biri yabancı, tecrübeli hocanın altında tecrübe kazanması... Üçüncüsü ise yabancı yepyeni bir teknik direktör getirmek. *Bana göre 5, bilemedin 10 yıl sonra açık ara tartışmasız en iyisi olacağını düşündüğüm Emre Belözoğlu, bugün yaşanmışlık ve tecrübe çok önemli. İki yıl üst üste şampiyon olursun, kredin olur böyle bir risk alırsın. Ama bizim durumumuzda bu riske girmek tehlikeli ayrıca bu Emre için de risk oluşturabilir. Dolayısıyla Emre'yi de riske atmamak için tercih yaptık ve bunu kendisiyle konuştuk. Zaten her şeyimizi konuştuk. Kendisi biraz düşünmek için süre istedi. Ama sıcak baktığını söyleyemem.

4 YA DA 5 NOKTA TRANSFER GELECEK

*Hayal ettiğimiz Fenerbahçe doğal olarak futbol olarak algılanıyor. Orada net bir şekilde sınıfta kaldık. Hayal ettiğimiz Fenerbahçe, sadece futbol şampiyonluğuyla ölçülen bir Fenerbahçe değildi. *Biz şampiyonluğu Sivasspor maçında kaybettik. Evet bizim 14-15 puanımız gitti. Biz şampiyonluk şansımızı o yapılanlara rağmen getirdik. Ama şampiyonluğu biz kaybettik. Bizim futbolcularımız kaybetti. Belki de yeteri kadar inanmadılar. Biz bu yıl şampiyon olsaydık, işleri çok yoluna koyacaktı. İnancım bu sene futbolun rengi sarı-lacivert olacak. Bizim takımımız baştan kurgulanmaya ihtiyacı olmayan bir kadro. Belki reddedemeyeceğimiz teklifler gelebilir. Kolay kolay bir hamle yapmayacağız. Bunun üzerine 4-5 tane nokta atışı yapacağız. Bunlara genç oyuncuları katmıyorum. Onları alıp, kiralayacağız. 1 stoper, 1 kanat, 2 forvet ya da fırsat transferi olarak bek alacağız. *15 milyon euroluk bir satışımız olabilir. Kulübü birkaç sene götüreceğine inandığımız kadro şu anda elimizde. Gerekli dokunuşları yapıp, elden çıkarmak istediklerimizi elden çıkardığımız takdirde, Fenerbahçe'yi şampiyonluğa götürecek yapılandırma hazır diye düşünüyorum.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR HAZİRAN'IN 3. HAFTASI

*Yeni teknik direktörün kampta olması lazım. Planlamayı da yapacağımız için ne kadar erken olursa bizim için avantajımıza. Teknik direktör, benim tahminim -arzum yarın gerçekleşmesi- Haziran'ın 3. haftasına kadar belli olur. Bu sefer nasıl bir futbol oynatmak istediğimizi, disiplin açısından, gençler açısından nasıl bir hoca olmak istediğimizi ortaya koyup bir liste çıkaracağız. *Sonrasında hocaya paramız yetecek mi? Hocaya paramız yetti, isteyeceği oyunculara paramız yetecek mi? İstediği her transferi yapabilmiş hocaların buraya gelip şapkadan tavşan çıkarması mümkün değil. Tercih ettiğimiz Portekiz ve Alman ekolü üzerine...

SEÇİMLİ GENEL KURULU TARİHİ HAKKINDA

*Dün yapılan açıklamaları beklemek istedik. Aslında bir endişemiz vardı. Pazar günü sokağa çıkma yasağının devam edecek olması. Normal şartlarda tüzüğümüzün emrettiği gibi 5-6 Haziran'da geleneksel olağan seçimli genel kurulumuzu yapacaktık. Ancak kısıtlamalar 1 Haziran'a uzatılınca yeni tarihleri 12-13 Haziran oldu. Fakat Pazar günü kısıtlamanın olacağını hesaplayamadık. İki tane olasılık var; yeni bir tarihi belirleyip o zaman yapmak gerekiyor. 25-26 Haziran Cuma-Cumartesi günü yapmamız gerekiyor. 1 gün geriye çekme durumu hukuken olmuyor. Hatta davalık durum bile olabiliyor. İkinci seçenek için de çok konuştuk ama hepimizin ilk defa karşılaştığı bir durum. Sabit tutalım, özel bir izin alabilir miyiz dedik. Pazara sabit kalabilir miyiz diye çalışıyoruz, zor görünüyor. Olursa bizler için çok çok iyi olur. Yarın akşam gece yarısı 12'ye kadar yeni duyuru yapacağız. O tarih de 25 Haziran Cuma ve 26 Haziran Cumartesi olacak. Yurt dışından da gelecek kulüp üyemiz var. Tarih değişikliği onları nasıl etkileyecek bilemiyorum.

"BU SEKTÖRÜN DEĞİŞMESİ LAZIM"

*Gelişmeleri yakın takip eden herkesin olduğu vakıf olduğu bir konu. Ağustos'ta şampiyon, Zorlu sezon, Dilmen-Tatlı sezonu... Sonuca bakıyoruz ve durum ortada. Bunları dillendirenler ortada bir daha bunları konuşmuyor. Bu tüm camiayı rahatsız eden bir konu. Ne yazık ki bu Türk futbolunun bir gerçeği. Burada bir şapka çıkarmak lazım! Etkin ve sistematik bir şekilde bu iftiraları her sezon yerleştirip, buna da yeterince inanacak bir kitle bulmak üstün bir başarı. Bu bizim performansımızı etkiliyor. Sezon başında "Bu golü yemeyin. Buna dikkat edin" dedim ama her sene devam ediyor. *Sistemi değiştiremiyorsak kendimizi değiştireceğiz demiştim. Fenerbahçe'ye genel bir yaklaşım, bir de üstüne Ali Koç başkan olunca olumsuz yaklaşımlar, iftiralar devam edecek. Biz aslında yönetime geldiğimiz zaman biz eski köye yeni bir adet getirmeye çalıştık. Ortamı germeden de başarının geleceğine inandığımızı, birlik ve beraberlik içerisinde olmadığımızda sorunları çözmediğimizi belirtik. Saf olmayı, dürüst olmayı; üç kağıtçı, iftiracı bir kişiliğe tercih ederim. Bu sektörün değişmesi lazım!

"SEÇİME GİDECEKLER, FENERBAHÇE'Yİ DİLLERİNDEN DÜŞÜRMÜYORLAR"

*Niye hep Fenerbahçe? Bu Fenerbahçe'nin belki de büyüklüğüyle de paralel bir durum. Bir rakibimiz seçimlere gidecek, hiçbir aday Fenerbahçe'yi dilinden düşünmüyor. Aynı durumu Fenerbahçe'nin adaylarından duyamıyorsunuz. Hep imalar ve algılar, Fenerbahçe üstünden yapılıyor. Bir kulübün çimcisinden, en üst seviyesine kadar bunu söylüyorlarsa bu bir stratejinin ürünüdür. Şaşırmadık, üzüldük.

"BİZ İNSANIZ, HATA DA YAPIYORUZ"

*Fenerbahçe'de eleştiriye, iftiraya, imaya her zaman açık olacaksınız. Şeffaflık konusunda istediğimiz noktada mıyız, tam değiliz ama o noktaya hızlı hızlı geliyoruz. Biz kendimize güveniyoruz, bizim özgüvenimiz yüksek. Samimi her türlü eleştiriye tamamen açığım. Bizim kompleksimiz yok. Biz insanız, hata da yapıyoruz. Önemli olan bunlardan ders alarak tekrarlamamak. *Biz transferleri SPK'nın bize emrettiği sınırlarda bire bir şekilde açıklıyoruz. 2020-21 sezonunda açıklanan datalara bir bakın. Nasıl olur ki Türkiye'de geçen sezon sadece beş kulüp menajerlik ödemesi yapmış? Bunu bir sorun. Biz suçlanıyoruz ya. Nasıl olur da Türkiye'de harcanan menajerlik ücretinin yarısını sadece Fenerbahçe ödüyor?

"EMNİYET MÜDÜRÜ'NE BEN Mİ KÜFÜR ETMİŞİM?"

*Derbi günü herkes konuştu. Şu kadar adam alınmış, şunlar girmiş. Bir kere cevap verelim dedik, sonra Fenerbahçe ortamı geriyor oldu. Bir derbi sonrası 1 hafta olay yapıldı. Yok ben şöyle yapmışım, küfür etmişim şu kadar adam alınmış. Biz 8 gün ağzımızı açmadık. Sonra cevap verdik, 'Fenerbahçe ortamı geriyor'. 1 kişi sormuş mu, araştırmış mı Emniyet Müdürü'ne, ben küfür etmiş miyim? Fenerbahçe güvenlik kameralarında girişler gösterildi size. Bu küfür etti diyen iddia sahibine yazıp, 'Görüntüler burada' dediniz mi? Ama Fenerbahçe ortamı geriyor. *Ben kendi şirketimde bu kadar hassas olmak zorunda değilim ama Fenerbahçe'de 30 kere düşünmeliyiz. Zaman zaman geç karar almıyoruz ancak hızlı da refleks vermemiş olabiliriz. Bana göre biz 3 hocayla çalıştık. Cocu, Ersun Yanal ve Erol Bulut... Diğerleri geçiciydi. Şu 3 senede kazandığımız tecrübeyle bizim önümüzdeki dönemde çok farklı davrandığımızı göreceksiniz. Tabi genel prensiplerimiz hiç değişmeyecek.

YENİ TESİS VE 3. LİG'DEN KULÜP SATIN ALMA

*Ben bir tesis sözü vermiştim. Altyapıya modern bir tesis yapma hayalimiz vardı. Bunun için 7 milyon bütçemiz var. Paramız da hazır. Adını koymak isteyen insanlar var. Arazi hazır. İnşallah bu projeyi ben ayrılmadan bitireceğiz. Bahsettiğim yer Samandıra'ya yakın bir yer. Bu sezona yetiştirelim istedik ama olmadı. O yüzden Samandıra'da şimdi 10-12 ilave oda inşa ediyoruz. Yetmiyor çünkü bize. Ağustos ayında ligler başlamadan ya 2. lig ya da 3. ligde bir kulüp satın almış olacağız ya da bir kulüple işbirliği tesis edip pilot kulüp meselesini çözeceğiz. Kiraladığımız oyuncular süre almıyor. Bunu artık çözmek istiyoruz.

FENERBAHÇE KADIN FUTBOL TAKIMI

*Genel Kurulumuz bize izin verirse Kadın Futbol Takımı'nı kurmayı düşünüyoruz. Bunun için çok sponsor olmak isteyen var. Ben takım satın alma taraftarıyım ama arkadaşlarımız en alt ligden başlama düşüncesinde. Kadın futboluna yatırım yapacağız."

"TAKIMA ZARAR VEREN GİDECEK!"

*Bu sene şampiyon olamamızın nedeni, tam aile olamadık. Samandıra havasını, disiplinini 3 senede sağlayamadık. Takım havasına zarar veren antrenör de olur, futbolcu olur gidecek. Benim tahammülüm yok artık! Milyonlar acı çekiyor. Harcanan bir dünya para. Emek."

"BEN, ONU KAFAYA TAKTIM!"

Sivasspor maçındaki tavırları nedeniyle gönderilecek oyuncu ve oyuncular olduğunun sinyalini veren Ali Koç "O futbolcu Sivas maçına çıktığı zaman terinin son damlasına kadar! Ölecek sahada ölecek! Soyunma odasına 1-0 mağlup giriyoruz, çıkınca sahaya o bilinçle çıkacak. Olmayanlar var. Kontratı devam eden de var aralarında. Ben onu kafaya taktım. Herkese nasip olmaz bu formayı giymek. Yaptıkları iş milyonları etkiliyor. Bunun farkında olacak. Çimcisine kadar disiplin olacak" ifadelerini kullandı. *Sanmayın ki 59 öncesi şampiyonlukları göz ardı ettik. Fenerbahçe, çok basit, yalın, net, verilere bilgilere ve tarihi gerekçelere dayanarak bir talepte bulunuyor. Ne diyor? Federasyonun düzenlemiş olduğu 59 yılına kadar ulusal turnuvaların sayılmasını istiyoruz." *Siz rahat olun, bizim derdimiz paranız pulunuz yıldızınız değil. Bizim derdimiz hakkımız. Zaten yıldız da takmayacağız artık. Bakın yurtdışında nasıl oluyor?" *Ben hakkımı istiyorum. Ne fazlasını ne eksiğini. Kılıf uydurup bizim istediklerimizin 2 tanesini Beşiktaş'a vermişsin."