Yılbaşı akşamlarında sofranın ana yemeği olarak hindi dolması yapılır. Bu yüzden haberimizde sizler için hindi dolması tarifi hazırladık. İtalyan Başaşçı Giovanni Terracciano tarafından hazırlanan geleneksel yılbaşı hindisi; iç pilav, kestane, patates, Brüksel lahanası, havuç, kereviz püresi, “gravy” ve yaban mersini sos ile sunuluyor. Giovanni Terracciano, sizler için Yılbaşı hindisinin tarifini paylaştı. İşte hindi dolması tarifi...

HİNDİ DOLMASI TARİFİ


Malzemesi:
1 adet orta boy hindi
3 dal biberiye
3 dal kekik

Marine için:
1 adet doğranmış soğan
2 dal taze kekik
2 adet portakal
1 dal adaçayı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, biber

İçini doldurmak için:
20 adet kestane
200 gr. galeta unu
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı krema
1 adet soğan

Hindi Dolması Ya­pı­lı­şı
Hin­di ma­ri­ne mal­ze­me­le­riy­le bir gün ma­ri­ne de bek­le­ti­lir. Ga­le­ta unu, kre­ma, yu­mur­ta, in­ce di­lim­len­miş ha­vuç, pı­ra­sa, so­ğan, fı­rın­lan­mış kes­ta­ne ve ke­kik ka­rı­şı­mın­dan harç ya­pı­lır ve hin­di­ye dol­du­ru­lur. 180 de­re­ce fı­rın­da nar gi­bi kı­za­ra­na ka­dar pi­şi­ri­lir. İçi­nin piş­me­si için üze­ri ka­pa­tı­lıp tek­rar pi­şir­me­ye de­vam edi­lir. Hin­di fı­rın­la­nır­ken al­tı, so­ğan ve seb­ze ile bes­le­nir, 2 bar­dak su ile be­ra­ber. Kı­za­rın­ca eğer piş­me­miş­se üze­ri ali­min­yum fol­yo ile ka­pa­tı­lır, tek­rar fı­rın­la­nır. Et­ra­fı fı­rın­lan­mış kes­ta­ne, ke­kik, ta­ze so­ğan, bi­be­ri­ye ve ke­kik ile süs­le­nir. Ya­nın­da­ki seb­ze ha­zır­la­nır­ken iri doğ­ran­mış ka­rı­şık seb­ze­ler kı­tır ka­la­cak şe­kil­de su­da haş­la­nır. Da­ha son­ra te­re­ya­ğın­da so­te­le­nir. Ha­zır­la­nan seb­ze­ler ve iç pi­lav ile ser­vis edi­lir.