HİNDİ DOLMASI TARİFİ
Malzemesi:
1 adet orta boy hindi
3 dal biberiye
3 dal kekik
Marine için:
1 adet doğranmış soğan
2 dal taze kekik
2 adet portakal
1 dal adaçayı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, biber
İçini doldurmak için:
20 adet kestane
200 gr. galeta unu
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı krema
1 adet soğan
Hindi Dolması Yapılışı
Hindi marine malzemeleriyle bir gün marine de bekletilir. Galeta unu, krema, yumurta, ince dilimlenmiş havuç, pırasa, soğan, fırınlanmış kestane ve kekik karışımından harç yapılır ve hindiye doldurulur. 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. İçinin pişmesi için üzeri kapatılıp tekrar pişirmeye devam edilir. Hindi fırınlanırken altı, soğan ve sebze ile beslenir, 2 bardak su ile beraber. Kızarınca eğer pişmemişse üzeri aliminyum folyo ile kapatılır, tekrar fırınlanır. Etrafı fırınlanmış kestane, kekik, taze soğan, biberiye ve kekik ile süslenir. Yanındaki sebze hazırlanırken iri doğranmış karışık sebzeler kıtır kalacak şekilde suda haşlanır. Daha sonra tereyağında sotelenir. Hazırlanan sebzeler ve iç pilav ile servis edilir.