sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tartışmalı ABD ziyaretine devam ederken, İsrail askerlerinin Filistinli bir çocuğa tehlikeli köpeklerle işkence yapması tartışma konusu oldu.

Filistinlilere yaptıkları işkencelerle sık sık gündeme gelen İsrail askerleri, internete yeni sızan bir video ile herkesi ayağa kaldırdı.

Aşırı-milliyetçi İsrailli siyasetçi Michael Ben Ari'nin Facebook sayfasında paylaştığı videonun altına, "Askerler, küçük teröriste ders veriyor!" yazmasının ardından gelen tepkiler üzerine görüntüyü sildiği iddia ediliyor.

Videoda görüntüleri kaydeden bir diğer İsrailli askerin, İbranice "Yofi" yani "Güzel" dediği duyuluyor.

İsrail meydasından Haaretz'e konuşan Hamza Ebu Haşim'in babası, oğlunun taş atmak suçundan İsrail askerlerince gözaltına alındığını, ancak hapishaneye konulmadan önce üzerinden bir çok köpek ısırığı olduğunu söylüyor. Hamza'nın annesi ise görüntüleri izlerken fenalık geçirmiş.

İsrail insan hakları örgütlerinden B'Tselem ise, İsrail askerlerinin köpekleri bir işkence yöntemi olarak kullanmasının yeni bir durum olmadığını, aksine "standart" bir uygulama olduğunu söylüyor.

İsrail askerleri en çok da çocuklara karşı kullandığı köpeklerle gündeme geliyor. Bu muameleye maruz kalan çocuklardan biri de 16 yaşındaki Hamza Ebu Haşim oldu.