ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD kontrolündeki Rakka'ya çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Radikal'in derlediği habere göre, bunun "Bugüne dek Suriye'de planlanmış en büyük hava saldırıları" olduğunu duyuran askeri sözcünün, "Suriye'nin kuzeyinde sahadaki kuvvetlerin eylemleriyle birleşen" ifadesi 'YPG kast ediliyor' diye yorumlandı.

‘Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 4 Temmuz'da Suriye'de IŞİD kontrolündeki Rakka'ya yaptığı hava saldırılarında, ‘örgütün hareket alanının başarılı şekilde daraltıldığı’ öne sürüldü.

Örgütün kontrolündeki binaların ve Suriye içindeki transit yolunun imha edildiği bilgisi verilen açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde sahadaki kuvvetlerin eylemleriyle birleşen" hava saldırılarının da IŞİD’e yönelik baskıyı artırdığına vurgu yapıldı.

"Suriye'nin kuzeyinde sahada bulunan kuvvetler" ifadesi, Tel Abyad başta olmak üzere çeşitli noktalarda IŞİD güçleriyle çatışma halinde olan YPG güçlerinin kast edildiğini akla getirdi. Son dönemde yine Rakka'nın kuzeyinde bulunan Haseke kentinde ise Suriye ordusuna bağlı birlikler IŞİD saldırılarına karşı koymuş ve kentin bazı mahallelerini ele geçiren örgütü daha sonra ele geçirdiği yerlerden temizlemişti.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü Sözcüsü Thomas Gilleran, “Bu hava saldırıları bugüne dek Suriye'de planlanmış en büyük hava saldırılarıydı. Saldırılar, IŞİD’in Rakka'dan hareket etme yeteneğini zayıflatan etkiye sahip olacak" ifadesini kullandı.


"Musul'u kurtarma operasyonu" bildirileri uçaklardan atıldı