Deniz AYAS-sozcu.com.tr

1 Kasım seçimleri AKP'nin ezici üstünlüğüyle sona erdi. Kullanılan oyların yüzde 49'dan fazlasını alan AKP, Meclis'te tek başına iktidarı elde edecek üstünlüğü de sağladı. Büyük bir sürpriz olmazsa bir dahaki genel seçimler 2019 yılının Kasım ayında yapılacak. Peki, eğer görevlerinde kalırlarsa, 2019 yılında muhalefet liderleri kaç yaşında olacak?

1 KASIM SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

71'LİKLERLE SEÇİME GİRECEĞİZ!


Kaderin cilvesi midir bilinmez ama Türkiye'deki büyük muhalefet partilerin liderlerinden 3'ünün de doğum yılı aynı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak 1948 doğumlu. Bu şu anda 67 yaşında olan üç liderin bir dahaki seçimde 71 yaşında olacakları anlamına geliyor.

FOTO:DHA

EN YAŞLI PERİNÇEK


Vatan Partisi lideri Doğur Perinçek ise 1942 doğumlu. Yani Perinçek koltuğunu koruduğu taktirde 2019 yılındaki seçimlerde 77 yaşında olacak.

EN GENÇ DEMİRTAŞ


Muhalefet liderlerinin içerisindeki en genç isim ise 42 yaşındaki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise 49 yaşında.

71 ve üstü yaşındaki liderlerin 2019 yılında 60 yaşında olacak Ahmet Davutoğlu karşısında gösterecekleri performans ise şimdilik erken bir merak sadece...