AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümet, 194 ret oyuna karşı, 315 kabul oyuyla TBMM’den güvenoyu aldı.  10 dakika süren ve elektronik ortamda gerçekleştirilen açık oylamada 315 kabul, 194 ret oyu çıktı. Bu oylama sonrası 64. Hükümet, resmen göreve başlamış oldu.

 

TBMM Genel Kurulu 3 ve 4. oturumlar, Hükümet Programı Güven Oylaması gündemiyle TBMM Başkanı Vekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da kâtip üyeliği AK Partili Ömer Serdar ve MHP’li Zihni Açba yaptı.

Genel Kurul'da, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) basın ve ifade özgürlüğü ile ilgili verdiği önerge görüşüldü.

Önerge ile ilgili ilk sözü CHP Grup Başkanvekili Levent Gök aldı. Önerge üzerine HDP adına Kars Milletvekili Ayhan Bilgen konuştu. MHP adına ise Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy konuştu. Önerge üzerine son konuşmayı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek yaptı.

CHP’nin verdiği önerge oy çokluğuyla reddedildi. Birleşime 10 dakika ara verildi. Aranın ardından 64. Hükümet programının güven oylaması yapıldı.

 

Güvenoylamasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli de katıldı.  Bu arada kulislerde oturan bazı vekiller Fenerbahçe-Trabzonspor maçını takip etti.

 

Güven oylaması elektronik cihaz kullanılarak açık oylama usulü ile gerçekleşti. Oylamaya 509 milletvekili katıldı.  64. Hükümet 194 ret oyuna karşı, 315 kabul oyuyla TBMM’den güvenoyu aldı. Oylamada, ret ve geçersiz oy kullanılmadı. Oylama süresinin 10 dakika olarak açıklanmasına karşın elektronik sisteme giremeyen milletvekillerinin oy pusulalarının kontrol edilmesi nedeniyle sonucun açıklanması bir süre gecikti.  DHA/ANKA