Güneydoğu'da tırmanan terör olaylarını araştırmak amacıyla CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığında oluşturulan CHP heyeti ilk durak olan Diyarbakır'da incelemelerde bulundu.  Heyetin görüştüğü esnaf, çatışmaların sonlandırılmasını ve barışın gelmesini istedi. Heyet adına açıklamalarda bulunan CHP'li Gürsel Tekin, "Barış ve kardeşlik ve yangını söndürmek için buradayız. HDP'nin kapatılmasını kabul etmemiz ise mümkün değil" diye konuştu.

Gürsel Tekin, toplumsal barış için çalışacaklarını belirtti. Tekin "Türkiye'de nerede sorun varsa bu sorunlara kayıtsız kalmayıp yerinde inceleyen bir siyasi parti olarak geçmiş dönemlerde olduğu gibi bugünde özellikle son günlerde yaşanan terör ve savaşın Türkiye'ye maliyetinin ne kadar yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. CHP olarak parlamentoda 350 milletvekili millet iradesiyle seçilmiş insanları kendilerine dert edinip ve sorunların kaynağıının, sıkıntılarının nerede olduğunu araştıracak bir komisyonun oluşturulmasını isterdik. Ama ne yazık ki bu komisyon oluşturulamadı. Diyarbakır'dayız ve Diyarbakır'ın yanı sıra bölgede olup bitenler hakkında bilgiler alacağız."dedi.

"HDP'NİN KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ"

HDP'nin kapatılmasına yönelik girişimleri de değerlendiren Gürsel Tekin, Türkiye'nin benzer süreçlerde 1980'li 1990'lı yıllarda da geçtiğini hatırlatarak parti kapatılmasının tartışılmasının bile demokrasi ayıbı olduğunu söyledi. Tekin "Bunu kabul etmemiz mümkün değildir ve CHP olarak elbette bunu sonuna kadar reddedeceğiz. Böyle bir şeyin parlamentoya gelmesini kabul etmek bile mümkün değildir" dedi.

(DHA)

Yalçın Akdoğan'dan çok sert açıklama

Yalçın Akdoğan'dan çok sert açıklama


 

Kars'ta bir şehit!

Kars'ta bir şehit!