SÖZCÜ/ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son 5 seçimdeki teammüllerin aksine Meclis'teki yemin töreninin üzerinden 14 gün geçmesine karşın hükümeti kurma görevini vermemesi ve AKP'nin Meclis çalışmalarını aksatması tepki çekti. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis çalışmaların geciktirilmesindeki sorumluluğun Meclis Başkanı ve başkanlığı ona “altın tepside sunan” MHP'de olduğunu söyledi.

Gök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, seçimin üzerinden 1 aylık bir zaman geçtiğini, milletvekillerinin Meclis'te yemin ettiğini anımsatarak, hükümeti kurma görevinin halen verilmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın “görevini yerine getirmediğini” vurgulayan Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni hükümet kurulmasına olanak vermeden seçime gitme arayışı içerisinde olduğunu söyledi. Gök, şöyle konuştu:

“Meclis, çalışma düzenine henüz geçememiştir. Meclis Başkanı aradan 4-5 gün geçmesine rağmen, muhalefet partileriyle sözlü bir istişarede bulunma gereği bile duymamış, Başkanlık Divanı oluşturulmamıştır, komisyonlar oluşturulamamıştır. Meclis, iktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümetiyle çalıştırılmak istenmektedir. Bu durum, hukuken de teammüller açısından da uygun değildir. Başkanlık Divanı'nın oluşturulması niçin geciktiriliyor? Danışma Kurulu niçin toplantıya çağrılmıyor? Meclis, AKP grubunun keyfine tabi kılınacak bir yer değildir.”

'Sorumluluk başkanla, onu seçtirende'
Başkanlık Divanı'nın ve komisyonların oluşturulması konusundaki gecikmelerin birinci derecede sorumlusunun Meclis Başkanı olduğunu belirten Gök, “Her türlü gecikme, Meclis Başkanlığı'nın saygınlığını da gölgeler” derken, ikinci sorumluluğun ise MHP'ye ait olduğunu söyledi. Gök, MHP'yi işaret ederek, “Elbette bu tablodan başkanlığı altın tepsiyle sunan partinin de çıkaracağı dersler vardır” sözleriyle hedef aldı.