AKP hükümetine yakın olan Eğitim Bir Sen, çıkardığı dergide örgün eğitimde Atatürkçülük başlığı altında Atatürk'ü yine dinsiz ilan etti. Atatürk namaz kılmayan, zekat vermeyen, kelime-i şahadet getirmeyen biri olarak aksettirildi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir Sen, çıkardığı dergide öğretim programlarında Atatürkçülüğü irdeledi.  Din derslerinde Atatürkçü bir din algısının yerleştirmeye çalışıldığının vurgulandığı yazıda; Atatürk, pozitivist bir anlayış benimsediği için eleştiriliyor.  Mehmet Akif Ersoy ve Said Nursi gibi isimleri sistemden 'ayıklayarak' İslam’ı etkisizleştirildiği savunuluyor.

Yurt gazetesinden Rojda Duygu Yeşilgöz'ün haberine göre; Eğitim Bir Sen (Eğitimciler Birliği Sendikası) tarafından çıkarılan ‘Eğitime Bakış’ isimli derginin 2014 tarihli 29’uncu sayısında ‘Öğretim programlarında Atatürkçülük’ başlığıyla madde madde sıralandı. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretim Programında "Atatürkçülük" alt başlığıyla yer alan yazının laiklikle ilgili 13’üncü maddesinde Atatürk, yine din düşmanı ilan edildi.



Atatürk'ün; "Bir rekât bile namaz kılmadığı", "bir kez bile kelime-i şahadet getirmediği", "oruç tutmadığı" ve "zekât vermediği" "İslamiyet’in helal haram ölçülerini dikkate almadığı" iddia edildi.

Milli Eğitim Şube müdüründen skandal Atatürk paylaşımı!

Milli Eğitim Şube müdüründen skandal Atatürk paylaşımı!