Deniz AYHAN/ANKARA

Terör olaylarının yeniden başladığı 7 Temmuz 2015 tarihinden bu yana 55 asker, polis ve korucu şehit düştü. Askerler için düzenlenen cenaze törenlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP’lilere tepki yağıyor. AKP’li bakanlar, cenazelerde protesto ediliyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bu süreçte sadece şehit polisler için düzenlenen cenaze törenlerinde yer alması, şehit askerlerin törenlerine katılmaması dikkat çekti. Erdoğan sadece Emniyet Müdürlüklerinin önünde polisler için yapılan törenlerde yer aldı.

Erdoğan, 45 günlük sürede Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi’ne yönelik silahlı terör saldırısında şehit düşen Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene ve Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur’un Trabzon’daki cenaze törenine katıldı.

ÖNCE BAŞBAKAN

16 Ağustos’ta Kars’ın Kağızman ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törende Başbakan Ahmet Davutoğlu şehit yakını tarafından protesto edildi. Kolunu havaya kaldırarak ‘’Bu kaçıncı şehit. Yeter artık” diye bağıran şehit yakını korumalar tarafından ablukaya alınırken bir koruma da Başbakanın hemen yanında yumurta atılmasına karşı şemsiye ile bekledi. Davutoğlu protesto sırasında başını öne eğerek yürüdü.



AKP'li Salim Uslu'dan 'Şehit cenazesinde organizasyon' mesajı

AKP'li Salim Uslu'dan 'Şehit cenazesinde organizasyon' mesajı


AKDOĞAN PROTESTO EDİLDİ

16 Ağustos’ta Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bombalı tuzakla şehit edilen Uzman Çavuş Musa Saydam'ın Kırıkkale'de düzenlenen cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, protesto edildi. Grup, cenaze namazının ardından Akdoğan'ı yuhaladı. Öfkeli kalabalıktan, “Utanın, utanın, böyle kaçıp gitmek var mı?, ‘Katil AKP'” sözleri duyuldu. Akdoğan ise hızla aracına bindi. Bu sırada aracın arkasından koşturan grup, ellerindeki pet şişe ve cisimleri makam otomobiline fırlattı.



Şehit cenazesinde AKP’ye protesto!

Şehit cenazesinde AKP’ye protesto!


MÜEZZİNOĞLU DA PROTESTO EDİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 19 Ağustos’ta Siirt'te şehit düşen Jandarma Çavuş Bahadır Aydın'ın cenaze töreninde vatandaşlar tarafından protesto edildi. Bakana pet şişe ve bozuk para atan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Bir vatandaş Müezzinoğlu'na 'Başkan seçseydik, böyle olmayacaktı değil mi?' diye sordu. Bakan arbedenin ardından önce bir dükkana, sonra Tayyare Kültür Merkezi'ne sığındı. Müezzinoğlu, korumaların yardımıyla kendisini tarihi belediye binasına zorlukla atabildi.