Seçim Hükümetinde yer alan iki HDP’li bakanın istifa etmesiyle boşalan bakanlıklara atamalar yapıldı. AB Bakanlığına Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığına ise Müsteşar Cüneyd Düzyol atandı. Yeni AB Bakanı Dedeoğlu aynı zamanda Zaman gazetesinin İngilizce yayını Today's Zaman'ın da yazarı. Başka bir deyişle yeni AB Bakanı "paralel" bir yazar...

Seçim Hükümetinde yer alan HDP’li AB Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’ın bugün istifası sonrası boşalan iki bakanlığa atama yapıldı. AB Bakanlığına Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığına ise Müsteşar Cüneyd Düzyol atandı.

YENİ AB BAKANI ZAMAN YAZARI!

Yeni AB Bakanı Beril Dedeoğlu aynı zamanda Hükümet kanadınca "Paralel yapı" ve "Terör Örgütü" olarak adlandırılan Gülen cemaatinin İngilizce gazetesi olay Todays Zaman'ın yazarlarından biri.

Aynı zamanda öğretim üyesi olan Beril Dedeoğlu, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı.

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?

Dedeoğlu, Özellikle Avrupa Birliği, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası güvenlik konularında çalışmalarıyla biliniyor. 2005 yılında profesör olan Dedeoğlu, "Açılım Süreci"nde hükümet tarafından görevlendirilen "Akil İnsanlar" heyetinin de içinde yer alıyordu.

BÜLENT KENEŞ: BAKALIM İLK KİM PARALEL DİYECEK?

Dedeoğlu'nun Bakan olarak atanmasından sonra Todays Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş twitter hesabından "Today's Zaman yazarlığından dolayı sevgili @berldedeoglu Hocam için bakalım ilk kim "kabinede paralel bakan" diyecek? Çok eğlenceli ülkeyiz!" diye yazdı.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar