CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MÜSİAD Başkanı Olpak ile beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme sonrası MÜSİAD Başkanı Olpak gazetecilerin sorularını yanıtladı

[caption id="attachment_101039" align="alignnone" width="670"] FOTO: CİHAN - Kılıçdaroğlu, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti[/caption]





Genel Merkezde, yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MÜSİAD Başkanı Olpak, yeni hükümetten ve yeni Meclis'ten iş aleminin beklentilerini ve önerilerini aktardıklarını ifade etti. Milli eğitim politikasından kıdem tazminatı fonuna, bankacılık sistemine kadar basit düzenlemelerle yapılabilecek önerilerini, üç ayrı rapor halinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve ilgili genel başkan yardımcılarıyla paylaştıklarını kaydeden Olpak, “Kendilerinin de bu konudaki görüşlerini aldık. Gerçekten uzunca zaman ayrılan, detaylı konuşabildiğimiz, faydalı bir görüşme olduğunu düşünüyoruz çünkü neticede hükümet bu işin uygulamalarını yapacaktır ama Meclis bu işin birinci derecedeki ayağıdır. Bu açıdan bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Olpak, Kılıçdaroğlu’nun da “bu ülke adına yapılabilecekler konusunda olumlu katkı vermeye hazır olduğunu” ifade ettiğini belirterek, “Yapılanlar ya da yapılmayanlar konusunda değerlendirmeleri oldu. Ben yapıcı yaklaştıklarını memnuniyetle gördüm ve kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“RUS PAZARI KAYBEDİLMEMELİ”
Suriye’deki iç savaş ve Rusya’yla yaşanan kriz konusunda da Olpak, “Suriye uzunca zamandır maalesef kanayan bir yara ve etkilerini görüyoruz. Rusya olayı bunun son ayağı. Rusya olayıyla ilgili yaptığımız değerlendirmelerde spesifik önerilerde bulunmadık ama genel değerlendirmelerimizde, bizim raporlarımızdan birisi dış politika raporuydu, oradaki önerilerimizin içinde bu konu var. Tansiyonun düşürülüp orta ve uzun vadede neler yapılabileceği iş alemi noktasında bizi hakikaten ilgilendiriyor. Elbette alternatif pazarlar bulma bunların içerisinden birisi ama alternatif pazarlarla uğraşırken mevcut Rus pazarını da kaybetmeden neler yapılabileceği de bizi ilgilendiriyor” dedi.

Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ile Selin Sayek Böke de katıldı.   ANKA