Başak KAYA / ANKARA

Miilletvekili aday listelerinin açıklanmasına henüz bir aydan fazla zaman varken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gözdesini açıkladı ve Antalya Ticaret Sanayi Oadası Başkanı Çetin Osman Budak’ı Antalya 3. sıraya kontenjan koyacağını ilan etti. Böylelikle CHP’de seçilebilecek bir yerden kontenjan gösterilip, milletvekili olarak TBMM’ye gelecek ilk isim de belli oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu da dahil olmak üzere ekibinden hiçbir isim için net olarak ‘kontenjan’ hakkını kullanacağı bilgisini kamuoyu ile paylaşmadı. Kılıçdaroğlu’nun ilk ve tek açıkladığı isim TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak oldu. Budak’ın CHP ile iş dünyası arasındaki ilişkilerin sağlamlaştırılmasında rol oynayacağı belirtiliyor.

Antalya’da eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın dahi önseçime girdiği düşünüldüğünde Budak ismine ayrıcalık tanınması ayrı bir önem taşıyor. Öte yandan Antalya’da önseçimden çıkacak sonuç “belirsizliğini” korurken iş dünyasını temsil edecek olan Budak’a örgütten bir itiraz gelmemesi de dikkat çekiyor.